Ενωτική αγωνιστική κίνηση Σητείας
Ενωτική αγωνιστική κίνηση Σητείας

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων 24ώρων στην περιοχή του Χανδρά Σητείας, ήρθε η ώρα του απολογισμού των ζημιών που άφησε πίσω της η φωτιά. Δίκτυα Δ.Ε.Η., πολλά στρέμματα ελιές και άλλες καλλιέργειες καθώς και δίκτυα αρδευτικά, όλα καμένα.

Διαπιστώνεται ότι για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός είναι δυσκίνητος. Οι αγρότες της περιοχής, έχουν φυτέψει λαχανικά και τώρα βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να μην έχουν τρόπους να ποτίσουν τα κηπευτικά τους. Μέσα στην απελπισία των ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και ενόψει του καλοκαιριού που είναι ακόμη στην αρχή του, η οικονομική καταστροφή τους είναι πραγματικότητα, αν δεν επέμβει άμεσα ο Δήμος για την αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης, που ξεκινά από τη δεξαμενή και φτάνει μέχρι τα ρολόγια και που είναι κομμάτι της δικαιοδοσίας του.

Σε περιπτώσεις τόσο επείγουσες ο Δήμος δεν έπρεπε να είναι κλειστός για το Σαββατοκύριακο αλλά να είναι παρόν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Έπρεπε να έχει αρχίσει η αποκατάσταση του δικτύου από χθες. Περιμένουμε την δυναμική επέμβαση του Δήμου, ώστε να δώσει μια ανάσα ελπίδας στους ταλαιπωρημένους κατοίκους για να περισώσουν όσα μπορούν από τις καλλιέργειές τους.

                                                                 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΡΒΕΛΑΚΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos