Επένδυση στα Πλευρά, είναι αργά για δάκρυα
εδώ θα δημιουργηθεί μια άλλη πολιτεία 2500 κατοίκων …..

Το παιγνίδι χάθηκε από την αρχή. Με τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου επί δημαρχίας Κουνενάκη, όταν χωροθετήθηκε η περιοχή ως ΠΕΡΠΟ. Μόνο που το ΠΕΡΠΟ έχει άλλη συλλογιστική.

Στη συνέχεια έρχεται στο αρχικό σχέδιο και μπαίνουν από πάνω μια σειρά νέα φρούτα όπως το ΕΣΧΑΣΕ, το fast track κλπ, αφού το Ελληνικό κράτος πλέον κατεβάζει με χαρά τα βρακιά του για οποιαδήποτε επένδυση, χωρίς να ενδιαφέρει η προέλευση και ο σκοπός και η ζημιά που θα γίνει (βλέπε ανεμογεννήτριες).

Το βράδυ της Τετάρτης (23/1), στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου έγινε άλλος ένας καβγάς, ανάμεσα στον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και τους επικεφαλής των παρατάξεων, χωρίς ουσία μιας και πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Ούτε η Περιφέρεια Κρήτης, ούτε ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχουν περιθώρια αντίδρασης με το νομικό υπόβαθρο αυτών των στρατηγικών, υποτίθεται, επενδύσεων. Ούτε αλλού πουθενά, π.χ. Κάβο Σίδερο Minoan Group.

Στα Πλευρά μετακινείται το βάρος …..

Ουσιαστικά στα Πλευρά θα δημιουργηθεί μια νέα πόλη, 2500 κατοίκων, με όλα τα σύγχρονα καλούδια, μέχρι και μαρίνα στη παραλία, η οποία πόλη βέβαια, λόγω και των κατοίκων – παραθεριστών η μόνιμων, θα είναι άλλο ένα μεγάλο “κλειστό ξενοδοχείο” όπως τα μεγάλα συγκροτήματα της Ελούντας.

Και ο ρόλος του δήμου: μόνο για ύδρευση και αποκομιδή απορριμάτων.

Οπότε, τι θα μπορούσε να γίνει;

Το Δημοτικό Συμβούλιο, να είχε σοβαρή εμπεριστατωμένη θέση την οποία θα φρόντιζε να κοινοποιήσει στον επενδυτή, με τρόπο μη επιδεχόμενο παρερμηνειών. Γιατί σίγουρα, ουδείς επενδυτής θα ήθελε να έχει κόντρα τη τοπική κυβέρνηση, αλλά ….

…. δεν θυμόμαστε ποτέ, καμιά δημοτική αρχή να είχε χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, ακόμα και για πιο απλές υποθέσεις, οπότε …..

….. είναι αργά για δάκρυα !!!!

Υ.Γ.: το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε μετά από 2:30 ώρες συζήτηση, να ζητήσει ενημέρωση τόσο από τον αρμόδιο Υπουργό, όσο και από τον Ρώσο επενδυτή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos