Επιστροφή … στην Καζάρμα
η Καζάρμα με καρέκλες έτοιμη για εκδήλωση

Τα τελευταία χρόνια (αυτά του μνημονίου) ξεκίνησε η πολιτιστική έξωση των Σητειακών από το θέατρο της Καρδιάς τους.

Κάποιος περισπούδαστος νους, κάπου σε κάποιο υπουργείο των Αθηνών, αποφάσισε ότι το Ηρώδειο, η Επίδαυρος…. και η σεμνή Καζάρμα της Σητείας, είναι ισοδύναμα αρχαιολογικά μνημεία «κουμπαράδες» για να σωθεί το κράτος.

Και κάπως έτσι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, τον αέρα να μας ενοχλεί, τα φώτα των γειτόνων και οι ψίθυροι στα μπαλκόνια τους να μπερδεύονται με τα λόγια των ηθοποιών, ο ήχος να διαχέεται στο άπειρο και την αισθητική μας να παραβιάζεται στον βωμό της δήθεν ισονομίας.

Και δεν είναι που η Καζάρμα σου επιβάλλεται ως χώρος, που ο ήχος όπως και οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, που τα τείχη σε προστατεύουν από τον ορίζοντα και τον αέρα, που οι καλλιτέχνες σέβονται το σημείο που στέκουν…

Είναι που σου λείπουν οι αναμνήσεις και το ιστορικό δέσιμο με το χθες του τόπου σου, που δεν θες να πληρώσεις κι άλλο για την κληρονομιά σου…

Που δεν θες να σε αποκόπτουν από τις ρίζες κάποιοι αναρμόδιοι στο αφιλόξενο κράτος των Αθηνών..

Που δεν θες να σου επιβάλλουν την γκρίζα αισθητική τους…

Καζάρμα: διαμαρτυρία…..

Είχα την ΑΤΥΧΙΑ φίλες και φίλοι, φέτος να παρακολουθήσω τρεις παραστάσεις στο 3ο Δημοτικό και μια στην Καζάρμα…

Κι απορώ αν είμαι ο μόνος που σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με αυτή την κωμωδία…

Καλούνται οι ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ Σύλλογοι να πάρουν τον λόγο, να καταθέσουν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη μας (άλλωστε δεν ψήφισαν αυτοί αυτό το άδικο νομοθέτημα).

Να κατατεθεί αίτημα προς τον Δήμο…

Και μην ακούσω ότι δεν θέλουμε να είμαστε παραβάτες..

Θέλετε να σας καταγράψω ένα ένα τα σημεία στα οποία παραβατούμε καθημερινά και για χρόνια έχοντας την χαλαρή ερμηνεία της νομοθεσίας… για ελαφρυντικό.

Μιχάλης Περάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos