Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε  ότι η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας πρότεινε στο διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Ηγουμενίδη να μετακινήσει δύο παθολόγους από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

για να λύσει το πρόβλημα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Για την πρόταση αυτή έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

  • Η πρόταση της επιτροπής υγείας του Δήμου Ιεράπετρας στηρίζεται στην ανυπόστατο ισχυρισμό ότι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου περισσεύουν παθολόγοι. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο αφού οι εφημερίες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας βγαίνουν οριακά με τους 5 παθολόγους που διαθέτει,  ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα ο ένας από αυτούς αποχωρεί έχοντας καταλάβει μόνιμη θέση σε άλλο Νοσοκομείο της Κρήτης, οπότε θα παρουσιαστούν κενά και στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
  • Η πρόταση πέρα από ανυπόστατη είναι και προκλητική, αφού τα μέλη της επιτροπής υγείας του Δήμου Ιεράπετρας δεν μπήκαν καν στη λογική να έρθουν σε επαφή με το Νοσοκομείο μας και να θέσουν το θέμα, αλλά το έθεσαν απευθείας στο διοικητή της 7ης ΥΠΕ προσπαθώντας να εκβιάσουν καταστάσεις.
  • Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θ. Καλατζάκης δεν έθεσε την πρόταση αυτή στην ανοιχτή συνάντηση της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας και των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Ν. Ηγουμενίδη, όπου κανένας από τους συμμετέχοντες δεν υπέβαλε τέτοια πρόταση. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια άποψη έχουν για την πρόταση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και οι δημοτικές παρατάξεις.
  • Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους και να νομίζουν ότι παίζοντας το παιχνίδι του τοπικισμού θα αποπροσανατολίσουν τις τοπικές κοινωνίες από τα πραγματικά τους προβλήματα. Εμείς από την πλευρά μας  καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του νομού να συνεχίσουν τους αγώνες  για την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση των Νοσοκομείων του νομού βάζοντας τις τοπικιστικές λογικές στο περιθώριο.
  • Είναι θετικό το γεγονός ότι ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Ηγουμενίδης ξεκαθάρισε παρουσία όλων ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου με μετακινήσεις από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, αφού έτσι μπαλώνεται μία τρύπα και δημιουργείται μία καινούρια, και ξεκαθάρισε ότι θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα με νέες προσλήψεις. Η άποψη αυτή μας καλύπτει απόλυτα και αποτελεί κοινή άποψη των συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου. Περιμένουμε στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν να γίνονται πράξη οι εξαγγελίες για προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων και θα συνεχίσουμε τον αγώνα προς την κατεύθυνση αυτή..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos