Πιο κοντά στη φύσηΧαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν στις ελληνικές εκλογές με στόχο να υπερβούν το όριο του 3% και να εκλέξουν στη νέα βουλή εκπροσώπους τους. Η εκλογή πρασίνων βουλευτών (ανδρών και γυναικών) είναι μια αναγκαιότητα εξαιτίας των σοβαρών περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ελπίζουμε σε μια ισχυρή παρουσία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά και στην ελληνική βουλή, αντίστοιχη με την παρουσία των πρασίνων σε άλλες χώρες, για να μπορέσουν αλλάξουν τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής. Καιρός είναι να πρασινίσει επιτέλους και η ελληνική βουλή, όπως τόσες και τόσες άλλες σε ευρωπαϊκές χώρες.
 
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ έχουν την πλήρη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Τους χρειαζόμαστε. Η εκλογή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην ελληνική Βουλή θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα σοβαρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα της αλλά θα συμβάλει και στην εξισορρόπηση της πολιτικής γεωγραφίας των πρασίνων, στην ενδυνάμωση του κοινού αγώνα των Ευρωπαίων Πράσινων σε όλη την Ευρώπη για προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, κοινωνική αλληλεγγύη, αντιμετώπιση της ανεργίας με βιώσιμο τρόπο, διάλογο και εμβάθυνση της δημοκρατίας, αλληλοκατανόησ και διαμόρφωση ενός κοινού ειρηνικού μέλλοντος.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετείχαν στην ίδρυση, στις 20 Φεβρουαρίου 2004, μέσα από πανευρωπαϊκό συνέδριο στη Ρώμη, του πρώτου Ευρωπαϊκού κόμματος, του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Οι Ευρωβουλευτές των Πρασίνων εκπροσωπούν όλα τα πράσινα κόμματα, και είναι ευρωβουλευτές κατά συνέπεια και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, δεν είναι μόνο βουλευτές των κομμάτων με τα οποία εκλέχτηκαν. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα είναι μια άμεση απάντηση στην πρόκληση για διαμόρφωση μιας αντίληψης κοινών ευρωπαϊκν συμφερόντων με επανατοποθέτηση των επιμέρους εθνικών συμφερόντων στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Η πιο μεγάλη πρόκληση είναι σήμερα να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή που απειλεί να αλλάξει τη ζωή όπως την ξέρουμε. Και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν δραστήρια στην κοινή πανευρωπαϊκή καμπάνια των Πρασίνων για την προστασία του κλίματος.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να αντιμετωπίσουν τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ισότιμα στη διάρκεια της περιόδου από τώρα έως και τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και κατά συνέπεια εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και οι Ευρωβουλευτές των Πρασίνων θα στηρίξουν ενεργά τον αγώνα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ να εκπροσωπηθούν στ νέα βουλή σήμερα και στο ευρωκοινοβούλιο αύριο και με έλληνες ευρωβουλευτές.
 
Daniel COHN-BENDIT, Co-President of the Greens/EFA Group in the European Parliament
Monica FRASSONI, Co-President of the Greens/EFA Group in the European Parliament
Vula TSETSI, Secretary General of the Greens/EFA Group in the European Parliament

Print Friendly, PDF & Email

Από manos