Κοντονής με την Super League
ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κοντονής συναντά τη διοίκηση της Super League

Όσο και να μην μας άρεσε ποτέ η πολιτική της Βρετανίδας πρωθυπουργού Margaret Thacher, δεν μπορούμε να μην δεχτούμε όμως ότι έβαλε σε τάξη το βρετανικό ποδόσφαιρο.

Αντιθέτως εμείς, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, συνεχίζουμε να αστειευόμαστε με το δικό μας ποδοσφαιρικό χάος. Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, εξήγγειλε την επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων, μετά το άλλαξε μόνο για την Super League, είπε για ηλεκτρονικά εισιτήρια κλπ κλπ κλπ.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση θέλει να εξαλείψει τα φαινόμενα που μας προβάλουν σαν πολιτισμό. Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και τους λέμε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε» πρόσθεσε.

«Έλαβα σήμερα τις εισηγήσεις της ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ιδίως για όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, που διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για έναν οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να βιαιοπραγούν ο ένας εις βάρος του άλλου» συνέχισε.

παρά τις εξαγγελίες, το ξύλο συνεχίζει να πέφτει....
παρά τις εξαγγελίες, το ξύλο συνεχίζει να πέφτει….

«Στην κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού προς εμένα, υπάρχει η πρωτοβουλία για νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών, ώστε να δούμε αν έχουν κάνει κάτι από όσα υποσχέθηκαν. Αν η κατάσταση είναι ίδια, και αφού υπάρξουν πάλι εισηγήσεις από την Αστυνομία, δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής. 

Παραμύθια, ένα απόλυτο μηδέν, το χάος και οι διάφοροι επιτήδειοι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Τίποτα νέο δεν εξαγγέλθηκε, που δεν ισχύει, ενώ πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων, άρχισαν οι εξαιρέσεις. Λίγο πολύ ότι είπε ο υφυπουργός, υπάρχει αλλά είτε δεν εφαρμόζεται, είτε δεν χρησιμοποιείται. Άλλο Thacher και άλλο …….

Εδώ που φτάσαμε τα μέτρα θα πρέπει να είναι δραστικά:

  • όλοι οι αγώνες, με κλειστά γήπεδα χωρίς φιλάθλους, άρα χωρίς έσοδα …
  • οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, χωρίς πρωταθλητή, χωρίς Ευρώπη κλπ, σε περίπτωση υποτροπής.
  • Ηλεκτρονικό εισιτήριο, ανά πρόσωπο, με συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο, συνδεδεμένη με την Δ.Ο.Υ. για το ενδεχόμενο που το πρόσωπο προκαλέσει ζημιές, να του χρεώνονται άμεσα.
  • Κάμερες σε όλα τα γήπεδα, με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων.
  • Διάλυση όλων των Club, θυρών κλπ.
  • Διάλυση των διαφόρων “παραγκών” οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν και να βασιλεύουν, να στήνουν αγώνες και να κονομούν κάποιοι σε στοιχήματα στην Άπω Ανατολή.
  • Οριστική διάλυση όποιας ομάδας οι οπαδοί δεν συμμαζεύονται.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον Νότιο από την εκπομπή Football Factory Fm:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos