η γέννησις του Χριστού
η γέννησις του Χριστού

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, στην Έφεσο, αρχίζοντας το Ευαγγέλιο του, γράφει: «Στην αρχή ήταν ο Λόγος. Και Θεός ήταν ο Λόγος, απ’ τον οποίο όλα έγιναν και τίποτε χωρίς αυτόν δεν έγινε…».

Και ο Ηράκλειτος, κάπου έξι αιώνες νωρίτερα, κι αυτός από την Έφεσο, μας λέει: «Ο Λόγος βρίσκεται παντού και πάντοτε». Και εκφράζει την απορία του, γιατί «οι άνθρωποι, μολονότι ακούν και βλέπουν το Λόγο, εντούτοις  συμπεριφέρονται ανόητα». Και δίνει την ερμηνεία πως φταίει το γεγονός πως έχουν «βάρβαρες ψυχές». Γεγονός που βλέπουμε να επαληθεύεται στις μέρες μας. Αφού, για παράδειγμα, σε λίγο γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, οπότε υποδεχόμαστε τον Ήλιο της ειρήνης, της αγάπης και της Δικαιοσύνης. Και αυτή ακριβώς τη στιγμή έρχονται οι ντόπιοι και ξένοι βάρβαροι να συνταιριάσουν τη γέννηση του Θεού και Λόγου με το δικό τους παραλογισμό και αμοραλισμό.

Κι έτσι, αντί για την τυπική, φολκλορική, έστω,  ατμόσφαιρα με τα χριστόψωμα και τα μελομακάρονα, τους βιομηχανικούς αγγέλους, τους ποιμένες και τους μάγους και τα ανούσια δεσποτικά λογύδρια ακούμε τους βρυχηθμούς των σατανικών τοκογλύφων συνταιριασμένες με τις αλλόκοτες στριγκλιές των πολιτικών βρυκολάκων και των τηλεοπτικών εφιαλτών. Που μέσα απ’ τα εξωνημένα ΜΜΕ, μας προαναγγέλλουν σεισμούς και τυφώνες ολοκληρωτικής καταστροφής. Και αποφαίνονται, με βάση τα πραγματολογικά δεδομένα: «Εμείς σας σπλαχνιζόμαστε και θέλουμε να σας εξασφαλίσουμε ένα είδος ευθανασίας. Αλλά εσείς μας εξαναγκάζετε να εφαρμόσουμε σε βάρος σας τον ακαριαίο θάνατο»!…

Ασφαλώς και δεν μας το λένε έτσι. Αντίθετα μάλιστα μας σερβίρουν την κακουργία τους μακιγιαρισμένη με μια πολύ φιλάνθρωπη γλώσσα. Και φθάνουν μάλιστα στο σημείο να μας μιλούν κιόλας για τη σωτηρία μας. Όπως οι ιεροεξεταστές, όταν έκαιγαν τους αιρετικούς και τους Εβραίους. Ή, όπως οι ναζί, όταν οδηγούσαν τα θύματά τους στα κρεματόρια με την υπόκρουση της βαγνερικής μουσικής. Ή, για να ’ρθουμε στο πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων, όπως ο Ηρώδης, που ήθελε να πληροφορηθεί τον τόπο και το χρόνο της γέννησης του Χριστού, προκειμένου  να τον προσκυνήσει και να του προσφέρει τα καλούδια του. Όπως τα είχε προσφέρει σε όλη τη γκάμα του σογιού του με τις αλλεπάλληλες δολοφονίες τους….

Ένα από τα δολιότερα όπλα των ξενόδουλων και αργυρώνητων ΜΜΕ είναι και οι λεγόμενες δημοσκοπήσεις. Με τις οποίες, χωρίς ίχνος ντροπής, κάνουν το άσπρο μαύρο. Έτσι, ώστε να μας πείσουν ότι αυτό, που βλέπουμε και ακούμε και νιώθουμε είναι αυταπάτη. Κι ότι η μοναδική αλήθεια είναι αυτή, που εκείνοι μας σερβίρουν. Τη στιγμή, που οι ίδιοι μέσα απ’ τα ίδια τα στοιχεία, που παρουσιάζουν, αυτοδιαψεύδονται και γελοιοποιούνται. Έχουν, για παράδειγμα,  εξαφανίσει τα μικρότερα αντιμνημονιακά κόμματα. Προκειμένου να πτοήσουν και τρομοκρατήσουν τους βουλευτές τους, έτσι ώστε να μην επιμείνουν στην αρνητική, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ψήφου τους. Αλλά και το λαό, προκειμένου να κρατηθεί δέσμιος της δολοφονικής πολιτικής τους και να αποδεχτεί σιωπηλός τη συνέχιση του καθεστώτος της κλιμακούμενης δολοφονίας του. Προηγείται, μας λένε, δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι επαγγέλλεται βελτιώσεις σχετικά  με την εξαθλίωση στην οποία μας έφερε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Αλλά να που ο μαζοχιστής λαός πάσχει από ανίατο σύνδρομο μαζικής αυτοκτονίας, και δεν θέλει στη συντριπτική του πλειονότητα με τίποτε τις εκλογές. Γιατί επιθυμεί οπωσδήποτε να συνεχιστεί αντί πάσης θυσίας σταθερό και ασφαλές το καθεστώς της πολύτροπης γενοκτονίας σε βάρος του. Και βέβαια ο Σαμαράς προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός στις προτιμήσεις του λαού. Όπως προηγείτο παλιότερα και ο Γιωργάκης  κι ακόμη πιο παλιά αλληλοδιαδόχως οι Κωστάκηδες. Και σταθερά κάθε προηγούμενος του επόμενου. Δηλαδή, ο κάθε ανοίκειος και αποκρουστικός για το λαό και για να θυμηθούμε και τον κ. Γιούγκερ,  «οικείος», στο διαχρονική εταιρία δολοφόνων. Και το πλέον τραγικό και οξύμωρο είναι που οι λαοκτόνοι και εθνοκτόνοι αυτοί πρώην και νυν βγαίνουν σαν τους βρυκόλακες μέσα από την τέφρα της ανυποληψίας τους, προκειμένου να στηρίξουν το καθεστώς, που «δόξασε» τη μωρία τους και την κακουργία τους. Όπως συμβαίνει και τώρα. Και μιλούν οι εθνοκτόνοι και λαοκτόνοι αυτοί εν ονόματι του λαού και της πατρίδας, που ασύστολα κατέστρεψαν και καταστρέφουν και, εντούτοις, ξεδιάντροπα καπηλεύονται. Και φτάνουν στο κατάντημα να επικαλούνται τη «συνείδηση» και να μιλούν για «τις θυσίες του λαού, που δεν πρέπει να πάνε χαμένες», τη στιγμή, που αυτοί οι συνειδητά ασυνείδητοι θυσίασαν και θυσιάζουν με όλους τους δυνατούς τρόπους, με  πωρωμένη συνείδηση μεσαιωνικών ιεροεξεταστών. Και όλο αυτό το δημοσκοπικό παραλήρημα διεκτραγωδείται, γιατί, όπως φαίνεται, πέρα απ’ την ψυχολογική τρομοκρατία, που βάναυσα ασκούν σε βάρος μας, προετοιμάζουν το έδαφος για κάποιου είδους εκλογική νοθεία που μαγειρεύουν. Γιατί έχουμε πάθει κι έχουμε μάθει πολλά από κάποιες τέτοιου είδους «εκπλήξεις». Οι οποίες, παρά την καταφανή αντίθεση του λαού εκκολάφθηκαν μέσα στους σκοτεινούς λαβύρινθους, του ηλεκτρονικού-πιθανότατα-υπόκοσμου. Και παρουσίασαν ως λαοπρόβλητους αποκρουστικούς τύπους, ξενόδουλους και ξενοκίνητους. Πράγμα, που καθόλου παράξενο να επαναλάβουν και στην τωρινή κρίσιμη για τα ληστρικά συμφέροντά τους συγκυρία.

Πάντως εμείς σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποκύψουμε στην οποιαδήποτε διατεταγμένη παραπλάνηση και τρομολαγνεία τους. Γιατί εδώ σ’ αυτόν τον τόπο κυρίαρχο ήταν διαχρονικά-και στη αρχαία και στη χριστιανική Ελλάδα-το πνεύμα του Λόγου και Ήλιου της Δικαιοσύνης. Και σε καμιά περίπτωση του παραλογισμού και αμοραλισμού, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι Ηρώδες τοκογλύφοι με τους βρικόλακες πολιτικούς  και τους  τηλεοπτικούς εφιάλτες.

παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com

yfantis.ilias@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos