Η αλήθεια … για το Δήμο ;;;;
Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,

Γράφει ο κ.Ζερβός ότι δεν καταλάβαμε καλά τον απολογισμό που έκανε το 2015 !!! Και γι αυτό όπως γράφει στην ανακοίνωση του της 27 Απριλίου 2017 δίνει μια ατέλειωτη ανακοίνωση

για να μας πείσει για το έργο που γίνεται στο Δήμο!!!

Προφανώς κάποιοι δεν πείθονται για το έργο του και δίνει στοιχεία, συγκρίσεις κλπ . Μόνο πως και βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται. Μάλιστα προσπαθεί να συγκρίνει την οικονομική κατάσταση που παραδώσαμε με το τεράστιο ταμείο που διαθέτει σήμερα Δήμος ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΈΡΓΟΥ.  Το ταμείο που παραδώσαμε μετά από μια τραυματική τριετία με περικοπή του 60% των πόρων στην περίοδο των μνημονίων, με τη διαχείριση του τεράστιου ελλείμματος  του τέως Δήμου Νεαπολέως, ισορρόπησε με προσεκτική διαχείριση αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ήταν από πιστώσεις του ΕΣΠΑ που εξασφαλίσαμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Όλοι γνωρίζουν πόσα έργα ήταν σε εξέλιξη τότε,  εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν έργα από Ευρωπαϊκά Κονδύλια.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κ Δημάρχου με την παράθεση πινάκων για την απορρόφηση των  κονδυλίων για τα έργα. Μόνο πως οι απορροφήσεις για τα έργα αφορούσαν έργα του ΕΣΠΑ. Τώρα οι απορροφήσεις επίσης αφορούν έργα του ΕΣΠΑ. Η διαφορά είναι πως και τα έργα αυτά είναι ενταγμένα στη δική μας περίοδο. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα έργο ενταγμένο …

Αναφέρει ο κ Ζερβός ότι αναγκάστηκε να …. συνεχίσει τα έργα που είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ παρά το ότι  μπορεί να είχε διαφορετική άποψη για τη χρησιμότητα τους !!! Δηλαδή για τα έργα που είχε μελετήσει Τεχν. Υπηρεσία και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ  έχει επιφυλάξεις .. Διαφωνεί δηλαδή για 1. Τη ανάπλαση στον Σταυρό, 2. Ανάπλαση στις Κοπράνες -Δεξαμενή, 3. Την Εκτεταμένη ανάπλαση στο κέντρο γύρω από Δημαρχείο και προς Γαργαδόρο 3. Ανάπλαση στο καλό Χωριό, 4 Ανάπλαση στον Βρουχά 5. Ανάπλαση στις Λίμνες 6. Ανάπλαση στο Χουμεριάκο, 7. Ανάπλαση στις Βρύσσες 8. Ανάπλαση στο Βραχάσι 9. Ανάπλαση στη Φουρνή 10 Ανάπλαση στο Καστέλλι 11. Ανάπλαση στη Λατσίδα 12. Ανάπλαση στην οδό Καζάνη στον ‘Αγιο Νικόλαο κλπ κλπ. Και αυτά είναι εκείνα που συνεχιζόταν. Δεν παραθέτουμε αυτά που έχουν τελειώσει. Τώρα άραγε ποιά έργα έχουν ενταχτεί σε προγράμματα, ποια εκτελούνται; ΑΦΑΝΤΑ !!!!

Σε λίγους μήνες κλείνει η παρούσα Δημοτική  Αρχή τα Τρία Χρόνια. Η προηγούμενη περίοδος ήταν ουσιαστικά χωρίς την εκλογική περίοδο τρία χρόνια. Με τις αναταράξεις των συνενώσεων που διαχειριστήκαμε. Υπάρχει άραγε καμιά σύγκριση όπως γράφει ο κ Ζερβός; Αναφέρεται σε μελέτες . Τώρα, μετά από τρία χρόνια ψάχνει τις μελέτες που αφήσαμε, ορισμένες εκ των οποίων τις πήραμε από άλλες Δημοτικές  Αρχές. !!! Θυμίζουμε σύντομα: Μελέτη για τη συνοικία Αράπικα, Μελέτη για τον Μύλο, Μελέτη για το Κεφάλι -Νομαρχία, Μελέτη για το ανοικτό θέατρο, Μελέτη για την  πεζογέφυρα, Μελέτη για την πλατεία Ελούντας, μελέτη για το παραλιακό μέτωπο Ελούντας, μελέτη για σταθμό Υποδοχής στο λιμάνι, μελέτη για τις ομβριοδεξαμενές, Μελέτη Δεύτερης Γέφυρας στον ποταμό στην Αμμούδα, Μελέτη παραλιακού μετώπου Σισίου – Μιλάτου, μελέτες η ΔΕΥΑΝ, τοπικά ρυμοτομικά για τέσσερα σχολεία κλπ κλπ σε διάφορες φάσεις…

Επί πλέον αναφέρεται ο κ Ζερβός σε έργα της προηγούμενης περιόδου του, που εγκαταλείφθηκαν!!! Πχ Κλειστό Γυμναστήριο Τ10, που όμως και δάνειο πήραμε και αναβίωση της εργολαβίας κάναμε αλλά αποφάσισε να σταματήσουν οι διαδικασίες για αναθεώρηση της μελέτης. Οι κατασκευές στην Αμουδάρα, οι οποίες κατέρρευσαν και μας ταλαιπώρησαν αφάνταστα. Και ο λόγος είναι πως όλα αυτά έγιναν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ με αποτέλεσμα η ΔΑΕΑΝ να προχωρήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων και να καταβάλει 160.000,00 ευρώ ώ ς πρόστιμο !!!  Σε βάρος φυσικά των πολιτών γιατί ο κ Ζερβός δεν φρόντισε να πάρει τις νόμιμες άδειες!!!.

Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια διάθεση για εγκατάλειψη μελετών και έργων σε αντίθεση με την τακτική του κ Ζερβού που αγνόησε μελέτες και διαδικασίες δεδομένου ότι διακατέχεται από τη νοοτροπία : ¨ότι δεν ελέγχω, δεν αποφασίζω ,δεν υπάρχει!!!

Η νοοτροπία της μοναδικής άποψης, η έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και κατανόησης  η αυταρχική προσέγγιση των δεδομένων και της διοίκησης που χαρακτηρίζει τον κ Ζερβό δεν είναι ο τρόπος να λύνεις προβλήματα και να  διοικείς σε μια μικρή κοινωνία.

Δυστυχώς επαναλαμβάνονται γνωστές τακτικές και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Θεάματα έχουμε, έργο δεν βλέπουμε, συνεννόηση δεν υπάρχει .  Ευκαιρίες χάνονται, ο χρόνος είναι κρίσιμος και δεν επανέρχεται . Τουλάχιστον αφού βαδίζουμε στο τέλος της παρούσης δημοτικής περιόδου ας μην έχουμε δράσεις και ενέργειες μη αναστρέψιμες.

‘Άγιος Νικόλαος  8-5-2017

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε σχετικά:

Η αλήθεια για τον Δήμο Αγίου Νικολάου με αριθμούς και στοιχεία

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos