Η δεξιά σειρά φώτων στον πεζόδρομο δεν ανάβει !!
νύχτα στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου. Όταν κλείσουν τα μαγαζιά…..

Ο πεζόδρομος, ή η οδός 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο, για να ακριβολογούμε, απασχόλησε αρκετά την κοινή γνώμη αρχές του 2000, με την πρόταση από  τον τότε και σημερινό δήμαρχο Αντώνη Ζερβό αντί για δρόμος κυκλοφορίας, να γίνει πεζόδρομος. Αρκετές αντιδράσεις, αρκετό μελάνι χύθηκε, αρκετές εκπομπές εκείνη την εποχή….

Τελικά ο πεζόδρομος έγινε. Από ότι φαίνεται το πείραμα πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, έχει τη σχετική κίνηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάποια χρόνια μετά επί δημαρχίας Γιάννη Λουκαράκη, έγινε το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Δηλαδή των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου ο πεζόδρομος και της Ρούσου Κούνδουρου.

Όμως το έργο δεν ολοκληρώθηκε πλήρως. Από τότε μέχρι σήμερα, όπως μας διαμαρτυρήθηκαν οι καταστηματάρχες, η δεξιά σειρά των φωτιστικών καθώς κατεβαίνει κάποιος τον πεζόδρομο, πάσχει από σχεδόν μόνιμες βλάβες.

Παρά τις διαμαρτυρίες και οι μετέπειτα δημοτικές αρχές δεν έκαναν τίποτα για να επιδιορθωθεί η βλάβη. Δηλαδή να βρεθεί η αρχική κακοτεχνία, να διορθωθεί και να ανάψουν και δεξιά τα φώτα δηλαδή και οι δύο σειρές. Πέρασαν και οι οπτικές ίνες…..

Και να θυμόμαστε να αλλάζουμε τις λάμπες.

Και αναρωτιόμαστε: τόσο δύσκολο είναι να γίνει;;;;

Τέλος, εδώ μονίμως, σε κανένα από τα έργα, ούτε προβλέφθηκε ποτέ, ούτε γίνεται η παραμικρή συντήρηση.

Αλλά σ’ αυτό θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos