Η επιτυχημένη συνταγή συνέχισης μιας «Μοναρχίας»
Η δύναμη του εμείς, Γιώργος Γουναλάκης

Με την ευκαιρία της ανακατανομής προσώπων στις Επιτροπές του Δήμου καθώς και στην Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου , θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δέσποινα Καρνιαδάκη, η οποία αντικαθιστά τον πρώην Πρόεδρο κ.  Καλογεράκη Γιώργο.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος πρόσφατα έδωσε συνέντευξη την οποία διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή και εστιάσαμε κυρίως στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Μάλιστα για διευκόλυνση κατανόησης του κειμένου μας από τους συμπολίτες μας, παραθέτουμε την απάντηση του κ. Καλογεράκη , όπως αυτή δόθηκε στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος ότι «ο Νέος Δήμαρχος θα πρέπει να είναι νέος, να έχει ενθουσιασμό, με γνώση και η γνώση αυτή να πηγάζει μόνο από την εμπειρία αποκτημένη από την ενασχόληση του με τα κοινά του Δήμου. Ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει την Δημαρχία, θα πρέπει να έχει πορεία και δείγμα γραφής στα δημοτικά πράγματα. Θεωρώ αδιανόητο να εμφανιστεί κάποιος αιφνιδίως, διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο, μη έχοντας επαρκή ενασχόληση με τα τοπικά προβλήματα».

Εδώ ακριβώς είναι που καταλάβαμε την έννοια ύπαρξης του συνδυασμού μας με τίτλο Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ. Αρχικά αντιληφθήκαμε ότι, ετοιμάζουν το έδαφος για την συνέχεια της παρούσας Διοίκησης , αφού προφανώς θεωρούν και θεωρεί και ο ίδιος ότι οι Δημοτικές Αρχές των τελευταίων ετών έχουν να επιδείξουν θετικότατο έργο στον Δήμο Αγίου Νικολάου και ανησυχούν μη τυχόν και εμφανιστεί αιφνιδίως κάποιος και αλλοιώσει την επιτυχία αυτή.

Τελικά εμείς διαφέρουμε και διαφέρουμε πάρα πολύ στην νοοτροπία, συγκρίνοντας την πάντα με την  νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από την Διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου. Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε και δεν πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθούμε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – όπως χαρακτηριστικά ενδιαφέρεται ο Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς ενδιαφερόμαστε για τα χαρακτηριστικά της ομάδος που θα κληθεί να διοικήσει τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Ποια λοιπόν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ομάδα Διοίκησης.

·        Να είναι άνθρωποι που έχουν επιτύχει στον τομέα τους.

·        Να είναι άνθρωποι ανιδιοτελείς.

·        Να είναι άνθρωποι με Διεθνείς εμπειρίες και παραστάσεις και παράλληλα να είναι εξωστρεφείς.

·        Να είναι άνθρωποι που θα είναι διατεθειμένοι να υπηρετήσουν το κοινό καλό, να ακούν την άποψη των συμπολιτών τους, να μπορούν να συνθέτουν και να διαθέτουν υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των κοινών στόχων.

·        Να είναι άνθρωποι που θα συμμετέχουν για την συμμετοχή και την προσφορά και όχι για την αντιμισθία και την αναγνώριση.

·        Να είναι άνθρωποι που θα στρατευθούν σε ένα αγώνα με όραμα το μέλλον και το καλό του Δήμου και να μην προαπαιτήσουν τίποτα για την στράτευση τους αυτή.

·        Να είναι άνθρωπου που θα υποσχεθούν ότι θα δουλέψουν σκληρά για τον Δήμο και τους ανθρώπους του, χωρίς να υπόσχονται συγκεκριμένες εξυπηρετήσεις για απλή άγρα ψήφων.

·        Να είναι άνθρωποι κοινωνικά καταξιωμένοι και αποδεκτοί.

Αν καταφέρουμε και συγκεντρώσουμε ανθρώπους με αυτά τα χαρακτηριστικά στην ομάδα μας, χαρακτηριστικά τα οποία θα είναι προαπαιτούμενα συμμετοχής, η ομάδα αυτή θα μπορεί να επιτύχει τους στόχους της, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα χαρακτηριστικά ενός και μόνο προσώπου που θα αποκαλείται Δήμαρχος.

Από την πλευρά μας δεν πρόκειται ποτέ να αναμιχθούμε σε παιχνίδια πολιτικής. Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον δύο Αντιδημάρχων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον ενός ακόμα προσώπου από γειτονικό Δημοτικό Διαμέρισμα να μοιραστεί και αυτός ένα τμήμα της δόξας. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά την τακτική του Διαίρει και Βασίλευε. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά, πόσο μεγάλη σημασία είναι για ορισμένους να συνεχίσει η παρούσα Δημοτική Αρχή το «έργο της», έστω και με άλλο επικεφαλή. Γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από ότι νομίζουν ότι γνωρίζουμε.

Όμως από την πλευρά μας δεν θα ασχοληθούμε, γιατί απλά δεν μας ενδιαφέρει το Βασίλευε. Εμάς μας ενδιαφέρει η ανάσταση του τόπου αυτού με την συμμετοχή όλων μας και η ορθή και λελογισμένη Διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου. Για αυτό το λόγο λοιπόν εμείς θα ασχοληθούμε με τους απλούς πολίτες , στους οποίους και θα απευθυνθούμε από τώρα κοιτώντας τους στα μάτια και ερωτώντας τους ευθέως.

Είστε ευχαριστημένοι από την παρούσα Δημοτική και Αρχή και επιθυμείτε την συνέχεια της ;

Η απάντηση από αυτούς και μόνο αυτούς, τον Οκτώβριο του 2023. Καλή αντάμωση.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ

Υ.Γ. Σε περίπτωση που απαιτηθεί εισαγγελική παρέμβαση για το κείμενο αυτό, ενημερώνουμε ότι μέχρι την ανακοίνωση ονομάτων του συνδυασμού μας, την συνολική ευθύνη για τα κείμενα, φέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού.

η δύναμη του Εμείς, υποψήφιος δήμαρχος: Γιώργος Γουναλάκης

Γουναλάκης, πρώτη συζήτηση μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos