Η επομένη των εκλογών, άλλες εκλογές και βάσανα
προφητικό σκίτσο του Κυρ για την ουσία του αποτελέσματος

Η επομένη μέρα των εκλογών της 26ης Μαΐου, δεν προοιωνίζει τίποτα καλό ή έστω ουσιώδες. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόωρες εκλογές που αποφάσισε να ζητήσει ο πρωθυπουργός, δείχνουν ότι στραβά αρμενίζουμε.

Ο πρωθυπουργός σε πρώτο πρόσωπο, “δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια”, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της δημοκρατίας πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η χώρα δεν μπορεί να υποχωρεί άλλο και άρα πρέπει να πάμε σε εκλογές, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για νίκη της αλήθειας και του δικαίου, προσβάλλοντας τη μνήμη όσων πραγματικά θυμούνται.

Η ακροδεξιά είναι πλέον δύο κόμματα, κάποιοι από τους πολιτικούς μας μεταφέρουν επιστολές του Χριστού ……

….. γενικά η επόμενη μέρα δεν δείχνει ελπιδοφόρα, μάλλον φοβόμαστε ότι έρχονται περιπέτειες. Που αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα, το αντίθετο μάλιστα.

Σε μια κρίσιμη καμπή, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία φωνή σε κανέναν πολιτικό χώρο που να έχεις τις ιδέες, το όραμα να ξεφύγει ο τόπος από το σώπατο στο οποίο τον έφεραν όλοι οι προηγούμενοι.

Η προσφυγή στις κάλπες λίγους μήνες πριν την εκπνοή της τετραετίας και έναν μήνα μετά τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, μόνο την αναμπουμπούλα συντηρεί και τις μικροκομματικές βλέψεις ορισμένων …..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos