φράχτης στο Καλαί
φράχτης στο Καλαί (http://www.folkestoneherald.co.uk/)

Νότης Μαριάς: Η ζώνη Σένγκεν καταργείται στην πράξη από τη Βόρεια Ευρώπη – Η Ελλάδα πρέπει ΤΩΡΑ να κλείσει τα σύνορά της και να αποχωρήσει άμεσα από τη Σένγκεν

Σήμερα που ολόκληρη σχεδόν η Βόρεια Ευρώπη επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της, πριονίζοντας ουσιαστικά την βασική αρχή της Σένγκεν, επαναλαμβάνω ότι η έξοδος της χώρας μας από τη Ζώνη Σένγκεν είναι επιβεβλημένη.

Έτσι, η Ελλάδα δεν θα απολέσει την Εθνική της κυριαρχία λόγω νέας Frontex, θα αποτρέψει νέες ροές προσφύγων και δεν θα χρειαστεί να γεμίσει hotspots και κέντρα καταγραφής προσφύγων.

Από τη Δευτέρα Σουηδία και Δανία προστέθηκαν στις χώρες που επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους και καταργούν στην πράξη τη Ζώνη Σένγκεν, για να αντιμετωπίσουν τις προσφυγικές ροές. Το προηγούμενο διάστημα Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία και Γαλλία φρόντισαν να επαναφέρουν επιλεκτικά τους ελέγχους στα δικά τους σύνορα.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη Βόρεια Ευρώπη, δικαιώνεται πλήρως η πρόταση που έκανα ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου και ζήτησα άμεσα η Ελλάδα να κλείσει τα σύνορα της, να φύγει από τη Σένγκεν και να μη δεχθεί κανένα hot-spot στην Επικράτειά της. Η λύση αυτή διασφαλίζει ότι η Ελλάδα διατηρεί έτσι τη φύλαξη των συνόρων της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χωρίς να χρειαστεί να εκχωρήσει αρμοδιότητες στη νέα Frontex, δηλαδή στο νέο Σώμα Στρατοχωροφυλάκων, που σχεδιάζουν οι δανειστές με αρμοδιότητες πέρα και πάνω από τη θέληση κρατών και κυβερνήσεων.

Άλλωστε, η έξοδός μας από τη Σένγκεν απλώς θα σημάνει την χρήση διαβατηρίων ενώ ταυτόχρονα θα επιστρέψει σε εθνικό επίπεδο το δικαίωμα επιβολής βίζας, που μπορεί να αξιοποιηθεί εκ μέρους μας επιτέλους για την κατάργηση της βίζας για Ρώσους τουρίστες.

Ταυτόχρονα, οι πρόσφυγες δεν θα έχουν λόγο να πολιορκούν τα σύνορά μας, καθώς τα δουλεμπορικά κυκλώματα θα αναζητήσουν νέους δρόμους, εκτός Ελλάδας. Τέλος, οι δανειστές θα χάσουν το επιχείρημα της δήθεν ανησυχίας για τη φύλαξη των συνόρων, θα πέσουν οι μάσκες και θα αποκαλυφθεί το σχέδιό τους, που δεν είναι άλλο από το να μεταφέρουν δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα, μιας και γνωρίζουν πως τα μνημόνια αργά ή γρήγορα θα αμφισβητηθούν από τον Ελληνικό λαό.

Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν είναι επιβεβλημένη για λόγους εθνικού συμφέροντος και τώρα η συγκυρία είναι ευνοϊκή.

Σας παραθέτω το επίσημο γράφημα με το πώς διαμορφώνεται η προς διάλυση πλέον ζώνη Σένγκεν.

πώς διαμορφώνεται η προς διάλυση πλέον ζώνη Σένγκεν
πώς διαμορφώνεται η προς διάλυση πλέον ζώνη Σένγκεν
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos