Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

Γεμίζει οργή και αγανάκτηση η επιστολή του κ. Ηγουμενίδη, Δυπεάρχη Κρήτης για τις μετακινήσεις των γιατρών μεταξύ των νοσοκομείων. Η συνέχιση των μνημονιακών μέτρων στην υγεία που έχει φέρει σε αδιέξοδο το λαό του Λασιθίου,

βασίζεται  στην  πολιτική της Ε.Ε που υπηρέτησε πιστά η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει να υπηρετεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.  Είναι η πολιτική που μειώνει τις κρατικές δαπάνες για την υγεία –πρόνοια για να περισσεύουν λεφτά για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και τραπεζών δηλαδή για να ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και από την άλλη υποβαθμίζει την δημόσια υγεία και ενισχύει τους  μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα της υγείας.

Το να θέλουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης να συναινέσουν οι τοπικές κοινωνίες μέσω των δήμων στην μετακίνηση ιατρικού προσωπικού δηλαδή στο μοίρασμα της υγειονομικής φτώχειας μεταξύ των πόλεων πάει πολύ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν ανατρέπεται με  αόριστες εξαγγελίες και υποσχέσεις, ούτε με αντιδραστικές απόψεις για προσλήψεις με μπλοκάκι.

Ευθύνες έχουν και οι δήμαρχοι του Νομού διαχρονικά, αφού καλλιεργούν αυταπάτες στον λασιθιώτικο λαό ότι είναι τοπικό το πρόβλημα σε κάθε πόλη και περιοχή, ρίχνουν συνειδητά τον πήχυ των απαιτήσεων εξαντλώντας την κριτική και την δράση τους σε επιμέρους ζητήματα. Είναι συνυπεύθυνοι γιατί ακριβώς δεν διαφωνούν με την ανθυγιεινή, αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της τωρινης που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα. Ο κ.Ηγουμενίδης αξιοποιεί επί της ουσίας δικές τους προτάσεις στην εν λόγω επιστολή και για αυτό το λόγο ο λαός έχει χρέος να χειραφετηθεί από την άσφαιρη και αδιέξοδη δημαγωγία τους.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό του Λασιθίου να δυναμώσει τον αγώνα του και μαζί  με  τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 Να απαιτήσουν:

  • Πρόσληψη μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.
  • Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα, για να μην κινδυνεύουν πια ασθενείς και εργαζόμενοι.

Κ.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ      18/6/2015

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.