Στο κέντρο της δημοσιότητας

Ιερά Μονή Τοπλού

του Θεοδόση Γαρεφαλάκη.

Τώρα που το οικοδόμημα έχει υποστεί ρωγμές, όσοι τόσα χρόνια συνέβαλαν λίγο ή πολύ, στην ανέγερσή του, αρχίζουν να δικαιολογούν τη στάση τους ή να βγαίνουν έξω σιγά-σιγά.
Ανεύθυνο λοιπόν θεωρεί τον εαυτό του ο κος Παπατσάκωνας που το 1998 υπέγραφε ως νομάρχης και σήμερα απολογείται επιχειρηματολογώντας ως νομικός και σοφιστής. Επικαλείται άγνοια, ρίχνει την ευθύνη στο κράτος λες και δεν ήταν μέρος του, ως νομάρχης.
Τυπική, λέτε κ. Παπατσάκωνα, η απόφαση που εκδώσατε. Ισχυρίζεστε πως δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, καταβάλλετε προσπάθεια να υποβαθμίσετε το γεγονός της έκδοσής της αφήνοντας την ουσία κατά μέρος. Και η ουσία είναι πως έπρεπε με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, να στηριχτεί το ίδρυμα και οι συνομιλητές του της Loyalward.

Αφήνετε να εννοηθεί πως οι προθέσεις σας ήταν αγαθές, ενώ οι δικές μας ύποπτες.
Ελάτε τώρα κύριε Παπατσάκωνα!
Πρόθεσή σας βέβαια, όπως και ο ίδιος μας αφήνετε να καταλάβουμε, ήταν να βοηθήσετε και σεις «τυπικά» στο να προχώρηση η «επένδυση» όχι για τίποτε άλλο παρά μόνο για τους «ιερούς κοινωφελείς σκοπούς» του ιδρύματος.
Δε γνωρίζετε, λέτε, τις διαδικασίες που ακολουθεί το ίδρυμα. Όμως αναφέρετε για «την συμμετοχή και τον έλεγχο τοπικών Αρχών και πολιτών, αφού προβλέπεται η συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος». Δηλαδή κάτι σαν να γνωρίζετε. Μόνο που δεν το ξέρετε σωστά. Εκτός αν σας ξέφυγε ένα «δεν». Ή εκτός αν μας κοροϊδεύετε.
Μη μιλάτε λοιπόν για την κραυγαλέα μας μονομέρεια, το έντονα φαντασιακό παρασκήνιο και την πολλή δαιμονολογία.
Αλήθεια δεν έχετε καταλάβει τίποτα; Ή όλα όσα αποκαλύπτονται καιρό τώρα είναι τόσο ασήμαντα και κινούνται στη σφαίρα του «τυπικού»; Μην παριστάνετε τον αφελή. Ενημερωθείτε λίγο.
Το μεγάλο σκάνδαλο κύριε Παπατσάκωνα είναι πως όλοι εσείς υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, ως όργανα της πολιτείας, σκόπιμα διατηρήσατε και ακόμη διατηρείτε τη σύγχυση με την πολυνομία και τη γραφειοκρατία και δε θελήσατε τόσα χρόνια να βάλετε στοιχειώδη τάξη στα πράγματα. Γιατί σας βόλευε και σας βολεύει όλους, υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, δεσποτάδες, τυχάρπαστους businessmen.
Αυτό προσπάθησε να κάμει ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης με την εκκλησιαστική περιουσία και «έγραψε ιστορία». Φαντάζομαι να το θυμάστε.
Και κάτι άλλο. Δεν κάνετε, λέτε, τον αυτόκλητο υπερασπιστή του ιδρύματος. Γίνεστε όμως αυτόκλητος σύμβουλος «των επώνυμων επισκεπτών του νομού». Ούτε όμως αυτοί ούτε εμείς «οι πράκτορές τους» έχουμε ανάγκη από την εκτίμηση ή τη συμβουλή σας. Εξ άλλου τυπική θα είναι.
Εν πάση περιπτώσει το ερώτημα παραμένει. Θεωρείτε ότι καλώς πράξατε όταν υπογράφατε τη συγκεκριμένη απόφαση;

Υ.Γ. Μη νομίζετε πως απευθύνεστε σε αφελείς και προσέχετε πού βάζετε την υπογραφή σας. Αυτό δεν είναι καθόλου τυπικό.

ΣΗΤΕΙΑ 20-10-08
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Ν. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos