Η πρόσκληση της ντροπής και η εκτροπή της Δημοκρατίας
η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γάλλου

Από τη δημοτική σύμβουλο Αγίου Νικολάου, πήραμε τη παρακάτω θέση, την οποία δημοσιεύουμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

23/2/22

Καλησπέρα σας

Με τεράστια αγανάκτηση , μεγάλη απογοήτευση αλλά και βαθύτατη λύπη έλαβα χτες την «ορθή επανάληψη» της πρόσκλησης για το σημερινό Δ.Σ

Μια πρόσκληση η οποία απαγορεύει σε ΜΗ εμβολιασμένους να συμμετέχουν δια ζώσης στο υπέρτατο όργανο του δήμου μας ακόμα και με αρνητικό P.C.R η rapid ενώ στις 10/1/22 είχαμε κανονικό δια ζώσης συμβούλιο με αρνητικό τεστ από ΟΛΟΥΣ μετά από παρέμβαση του επικεφαλή μου κ Ανδριώτη.

Η πρόσκληση σας κ Πρόεδρε και κ Δήμαρχε παραβιάζει :

Πρώτον : τη συνθήκη του Οβίδεο 4-4-97

Δεύτερον: παραβιάζει το Δίκαιο της Ε.Ε όπως ορίζεται από το χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του 2016 και συγκεκριμένα τα άρθρα :

1: περί ανθρώπινης αξιοπρέπειας

3: περί δικαιώματος στην ακεραιότητα σωματική και διανοητική

20: περί ισότητας ενάντια του νόμου

Τρίτον : Παραβιάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 2361/2021 αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευρωπαίων πολιτών, που υπερψηφίστηκε και από το σύνολο των συμμετεχόντων Ελλήνων βουλευτών , το οποίο στο σημείο

7.3.1 αναφέρει ότι κάθε Ευρωπαϊκό κράτος οφείλει να διασφαλίζει ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά,

κοινωνικά η με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί .

Ενώ στο σημείο

7.3.2 αναφέρει επίσης ότι πρέπει « να διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί λόγο πιθανών κινδύνων στην υγεία του η επειδή απλά

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ»

Αυτές όμως τις διακρίσεις φανερά υφίσταμαι εγώ αυτή τη στιγμή μια που μου απαγορεύεται η είσοδος στο Δ.Σ ακόμα και με αρνητικό τεστ .

Αναρωτιέμαι λοιπόν εσείς ως δικηγόρος κ. Πρόεδρε δεν το γνωρίζετε ότι αυτοί οι κανονισμοί υπερισχύουν οποιαδήποτε ΚΥΑ, κανονισμό , διάταγμα η νόμου των κρατών μελών ;

Δεν γνωρίζετε ότι αυτό που κάνετε σήμερα είναι κατά παράβαση όλων όσων ανέφερα ;

Είμαι σίγουρη ότι και εσείς και ο Δήμαρχος το γνωρίζετε πολύ καλά !

Παρόλα αυτά επιλέγετε να ακολουθήσετε μια παράλογη ΚΥΑ δεκαήμερης μάλιστα ισχύς (18-28/2/21) και επιλέγετε ΕΣΕΙΣ ουσιαστικά να διαχωρίσετε το σώμα ενώ η ίδια η ΚΥΑ σας έδινε και άλλες επιλογές πχ όλοι με τηλεδιάσκεψη .

Αντί να διαμαρτυρηθείτε ως δημοτική αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών για τέτοιες πρακτικές και δεδομένου ότι ένα μήνα πριν είχαμε κάνει ΔΣ δια ζώσης ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να διαχωρίσετε το σώμα και να κάνετε ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ μεταξύ των εκλεγμένων από τους συμπολίτες μας δημοτικών συμβούλων !

Πράγμα που δεν έπραξε ποτέ ο προηγούμενος πρόεδρος μας ο οποίος σεβάστηκε τη θέση του και το σώμα και ουδέποτε μας διαχώρισε παρ ολες τις φασιστικές ΚΥΑ Βορίδη που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα !

Περισσότερο όμως από όλα με εξοργίζει ότι με αυτό τον τρόπο δείχνετε το αληθινό σας πρόσωπο ακολουθώντας την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ επιλογή μιας ΚΥΑ κατά παράβαση του Συντάγματος της Ελλάδας που στο Άρθρο 120 παράγραφος 2 ρητά απαιτεί σεβασμό στη δημοκρατία ,στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν με ΑΥΤΟ .

Επειδή κατηγορηματικά πιστεύω ότι αυτή η ΚΥΑ – όπως και πολλές άλλες – δεν συμφωνεί με το Σύνταγμα της χώρας μου θα ακολουθήσω και την παράγραφο 4 του Άρθρου 120 η οποία δηλώνει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι μόνο δικαιούμαστε αλλά υποχρεούμαστε να αντισταθούμε σε όποιον προσπαθεί να το καταλύσει και θα αποχωρήσω διαμαρτυρόμενη .

Αποχωρώ λοιπόν από αυτή την ΕΚΤΡΟΠΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που γίνεται σήμερα εδώ και καλώ για άλλη μια φορά τους συναδέλφους μου να πάρουν θέση ενάντια τέτοιων πρακτικών που καταλύουν απολύτως το Σύνταγμα την ισονομία των πολιτών και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και να αποχωρήσουν μαζί μου.

Ευχαριστώ !!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos