η πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. Φώφη Γεννηματά
η πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. Φώφη Γεννηματά

Το πέρασμα στη νέα ιστορική περίοδο συντελείται και ελάχιστα θα μείνουν όπως χθες. Δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν της ευδαιμονίας, του φθηνού χρήματος χωρίς αντίκρισμα παραγωγής. Χρειάζεται η ανασύνταξη και η ενότητα των δημιουργικών Ελλήνων που πιστεύουν ότι ο στόχος του έθνους ήταν πάντα η ένταξη και η ενεργή παρουσία στους διεθνείς θεσμούς του αναπτυγμένου κόσμου με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταρρυθμιστική πνοή που θα ανατρέπει τις παγιωμένες στρεβλώσεις, αλλά θα επιλέγει λύσεις που λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας μας. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του ανταγωνισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και κάθε αναπτυξιακός στόχος που θα επιτυγχάνεται πρέπει να συνοδεύεται από ρήτρα αναδιανομής υπέρ της απασχόλησης, της στήριξης των αδυνάτων και του κοινωνικού κράτους.

Πιστεύω στη συμμετοχή της βάσης στο εγχείρημά μας και προτείνω, αμέσως μετά, τη δημιουργία δικτύων ενεργών πολιτών που θα αποδέχονται τη διακήρυξή μας και θα ενεργοποιηθούν για την Ανάπτυξη, την Αλληλεγγύη και την Απασχόληση σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο. Το εγχείρημα πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να αφρουγκραστεί και να εκφράσει τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι ένα χρονικό διάστημα έως το τέλος Φεβρουαρίου είναι επαρκές για τον διάλογο και την ωρίμαση των αποφάσεων.

Μια ενιαία πολιτική και οργανωτική επιτροπή θα εξειδικεύσει τα βήματα και την προετοιμασία για την Πολιτική – Διακηρυκτική Συνδιάσκεψη.

Τον ερχόμενο Μάιο θα ακολουθήσει η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις. Ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός.

Καταθέστε σχόλια και προτάσεις στο http://socialdemo.gr/2016/01/16/arthro-paremvasi-tis-proedrou-tou-pasok-gia-ti-syspirosi-ke-tin-anasygkrotisi-ton-dynameon-tou-kentrou-se-enan-neo-politiko-forea/


– Το ιστολόγιο μας : http://socialdemo.gr

– Η σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/socialdemoGR

– Η σελίδα μας στο Twitter: https://twitter.com/SocialDemosGR ( @SocialDemosGR )

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos