ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης
ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Γιατροί και προσωπικό των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο; μάλλον αυτή τη λύση μπάλωμα επιλέγει και ο νέος ΔΥΠΕάρχης Νίκος Ηγουμενίδης, παρά τις συσκέψεις και τα θα του πολιτικού του προϊσταμένου κ. Κουρουμπλή.

Μαθαίνουμε εσχάτως ότι ο ΔΥΠΕάρχης, ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να μάθει ποιοι γιατροί θα μπορούσαν να μετακινηθούν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, κυρίως για να μειώσει τη πίεση της Ιεράπετρας πάνω του.

Το ερώτημα είναι που βρίσκονται οι χιλιάδες προσλήψεις, πολλές από τις οποίες θα εξυπηρετούσαν τα νοσοκομεία της χώρας. Οι πενταμηνίτες για τους οποίους μίλησε ο κ. Ηγουμενίδης πριν μερικές εβδομάδες, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Από την άλλη, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αντί να προσυπογράψει την ανακοίνωση των συλλόγων των άλλων τριών νοσοκομείων του νομού να μην μετακινηθεί κανείς, ποιεί την νήσσαν, άσχετα ότι αρκετοί Γεραπετρίτες περνούν από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και κάποιες φορές φτάνουν μέχρι το Ηράκλειο, άνευ λόγου.

Η λύση είναι: νέοι γιατροί σε όλα τα νοσοκομεία του νομού, όπως και διοικητικοί και παραϊατρικό προσωπικό, δηλ. πλήρωση των οργανικών θέσεων.

Τέλος:
τι έγινε με τη πρόσφατη πολύωρη σύσκεψη για το κέντρο αποκατάστασης Νεάπολης; παρά την αναλυτικότατη ανακοίνωση πριν και τις πολλές ώρες που κράτησε, έκτοτε, παρά τις ερωτήσεις μας, απάντηση δεν έχουμε πάρει…….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.