άδος, λαδομένοςΕύγε στον Πρόεδρο και στους ταβερνιάρηδες της Ελούντας που κάνουν “καλλιστεία” ομορφιάς των κάδων απορριμμάτων “φάτσα κάρτα” μπροστά στην παραλία, χωρίς περίσκεψη και αιδώ. Δεν ξέρω ποιός θα τους παρασημοφορήσει για τς υπηρεσίες που προσφέρουν στον τόπο, στον τουρισμό, στην περιοχή και γενικά σε κάθε ανθρώπινη αξία.
Τι κι αν ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου επιβάλλει στον κάθε ταβερνιάρη να έχει τους δικούς του κάδους… Ψιλά γράμματα! Ποιός τους ελέχγει; Κανένας! Επαιέμεθα στη συνείδηση και στο φιλότιμο του καθενός.
Και όμως μετά το βραδυνό ταμείο (ήτοι η κατάκτηση του ύψιστου ιδανικού τους…) μεταφέρουν το σκουπιδαριό τους σε μαζεμένους καδους σε άλλες γειτονιές που τοποθετήθηκαν κατ’ εντολή του Προέδρου, για να “καθρίσει” την πλατεία.
Κάδος καπνίζωνΣτη φωτογραφία φαίνονται και τα δεκάλιτρα δοχεία από τηγανόλαδα και τσιγαρόλαδα τα οποία έχουν το απύθμενο θράσος να τα βαφτίζουν σκουπίδια και να τα τοποθετούν παρά τους κάδους. Τα λάδια εν τω μεταξύ χύνονται στο οδόστρωμα και γίονται συνεχώς τροχαία.
 
Μπράβο παιδιά! Και εις ανώτερα!
Τι να πει κανείς. Κατά τους αρχόμενους και οι άρχοντες ή κατά τους άρχοντες και οι αρχόμενοι; Και να φανταστείτε οτι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν και το δικό τους Δήμο….
 
ΥΓ: Καημένη βρεγμένη σανίδα….
 
Ένας Δημότης της Ελούντας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos