Κρις Σπύρου, για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
ο Κρις Σπύρου

«Στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα της Αθήνας, στις 20 Ιανουαρίου 2019 ήμουν ο κύριος ομιλητής.

Έγιναν πολλές και διαφορετικές δηλώσεις ως προς τον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που διαδήλωσαν, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο να αποκτήσει η «Δημοκρατία των Σκοπίων» την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο ήταν «πολύ λίγοι» και αυτοί ήταν «ακροδεξιοί λαϊκιστές» και «άμυαλοι». Και σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Τσίπρα ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν «περίπου 70.000».

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο ήταν «πολύ λίγοι» και αυτοί ήταν «ακροδεξιοί λαϊκιστές» και «άμυαλοι». Και σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Τσίπρα ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν «περίπου 70.000».

Όταν ζητήθηκε η εκτίμηση μου από τους Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τον αριθμό των συμπατριωτών Ελλήνων που διαδήλωσαν μαζί μου στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019, είχα δηλώσει:

«Στην επόμενη Πανελλαδική εκλογή θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό των Ελλήνων πολιτών που γέμισαν την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους της Αθήνας, διαδηλώνοντας κατά της Ανθελληνικής Συμφωνίας των Πρεσπών

Και τώρα πια γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων πολιτών που ύψωσαν τη σημαία του OΧΙ στο ξεπούλημα της μιας και της μόνης Μακεδονίας. Της Μακεδονίας των Ελλήνων. Ο αριθμός ήταν το 75% των Ελλήνων πολιτών που ψήφισαν στις Ευρωεκλογές της προηγούμενης Κυριακής, 26 Μάϊου 2019.

Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη ως Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η επιτροπή ολοκληρώνει τις προσπάθειές της στα Ηνωμένα Έθνη, να αποτρέψει την αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων, ως νέο κράτος, με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Σύντομα θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας στα Ηνωμένα Έθνη. Εκεί που τώρα, επίσημα αξιολογείται η Συμφωνία των Πρεσπών, εν αναμονή της επικύρωσής της από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, είναι παράνομα συντεταγμένη, είναι αντισυνταγματικά επικυρωμένη, και είναι ανυπόστατη. Η Συμφωνία των Πρεσπών στα Ηνωμένα Έθνη είναι ετοιμοθάνατη. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγες μέρες η Συμφωνία των Πρεσπών θα βρει το θάνατο που της ταιριάζει.

Καθημερινά δέχομαι ερωτήσεις από τους Έλληνες συμπολίτες μου για το εάν ο Ζόραν Ζάεφ θα πάρει την Μακεδονία μας. Ή εάν ο Ζόραν Ζάεφ ήδη την  έχει πάρει. 

Η απάντησή μου είναι: «Όταν ο Ελληνικός λαός αποκτήσει τα 650 δισεκατομμύρια δολάρια που του υποσχέθηκε ο κύριος Αρτέμης Σώρρας, τότε και ο λαός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων, θα αποκτήσει την ονομασία Βόρεια Μακεδονία που του υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ!»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos