το μεγάλο βάρος αχρηστεύει το γαϊδούρι
το μεγάλο βάρος αχρηστεύει το γαϊδούρι

Τα τελευταία νέα που έρχονται από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης και των προτάσεων που εστάλησαν στον Ντάισελμπλουμ και στους θεσμούς είναι ανησυχητικά. Μεγάλοι φορολογικοί συντελεστές, προκαταβολή φόρου, αύξηση των εισφορών ασφάλισης, ΕΝΦΙΑ, και  άλλα τέτοια.

Εάν υιοθετηθούν αυτά και επιβληθούν κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης, η επόμενη μέρα θα έχει ουρά χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών στις ΔΟΥ που θα πάνε για να τερματίσουν την όποια δραστηριότητα. Αυτό θα σημαίνει αύξηση της ανεργίας, διότι εκτός από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που θα μετατραπούν σε άνεργους, θα απολυθούν και εργαζόμενοι. Άλλωστε είναι ήδη, καμμένοι, χαμένοι και ανασφάλιστοι…. τι περισσότερο έχουν να χάσουν;

Μέχρι πότε κύριοι ο μικρομεσαίος σ΄αυτή τη χώρα, θα αποτελεί την αγελάδα που θα πληρώνει για όλους. Από τον αδηφάγο δημόσιο τομέα που κανείς δεν αγγίζει έως τους πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες οι οποίοι καλά περνούν; Μαζί με τα χλωρά θα καούν και οι πραγματικοί συνταξιούχοι, άνθρωποι ηλικιωμένοι που δούλευαν μια ζωή και τώρα θα μειωθεί η σύνταξη τους για να συνεχίζουν να καλοπερνούν οι 50χρονοι αραχτοί.

Είχαμε μια ελπίδα ότι επιτέλους, το φορολογικό σύστημα θα εξορθολογιστεί, θα μπει σε μια υγιή βάση για να μπορούν να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις. Αντ’ αυτού, βλέπουμε τα ίδια και χειρότερα διότι κύριοι της κυβέρνησης δεν θέλετε να σπάσετε αυγά, δεν θέλετε να αγγίξετε κακώς κείμενα των προκατόχων σας ..

Όμως, εάν περάσουν αυτά τα μέτρα, με πρόσχημα τη “σωτηρία της πατρίδας” τότε τα συνήθη υποζύγια θα ξεσωμαρίσουν και θα αναζητήσουν τη δική τους σωτηρία οπότε θα ‘ναι χιλιάδες τα λουκέτα…..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.