ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ
ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

“Πού ζούμε”! αναφώνησε ο κ. Γιούγκερ, σχολιάζοντας την άρνηση των Ελλήνων να κάμουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Καιτο είπε αυτό ο κ. Γιούγκερ, γιατί ούτε αυτός ούτε οι προγονοί του έζησαν την τούρκικη βαρβαρότητα, όπως οι πρόγονοί μας για τετρακόσια χρόνια. Που και εμείς την υφιστάμεθα διαχρονικά,

όπως στην ποντιακή γενοκτονία και την μικρασιατική καταστροφή ή στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και στην Κύπρο το 1974. Αλλά και καθημερινά σχεδόν με τις διαρκείς προκλήσεις και τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου μας.

Κι ακόμη το είπε με το ίδιο πνεύμα που τα ευρωπαϊκά αφεντικά μας έχουν απονείμει τον τίτλο των «διεφθαρμένων», των τεμπέληδων, κλπ. Γιατί βέβαια είναι κι αυτός μια μαριονέτα στο θίασο σκιών του τωρινού ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, που τα νήματά τους κινούν οι παγκόσμιοι δολοφόνοι. Και ασφαλώς δεν θα μπορούσε να πει κάτι ανάλογο-και ενδεχομένως πολύ βαρύτερο- για τους παγκόσμιους αυτούς δολοφόνους. Πράγμα, που ασφαλώς βροντοφωνάζουν, για λογαριασμό του κ. Γιούγκερ και των άλλων δημίων τους, οι φουκαράδες οι πρόσφυγες, που εξαιτίας τους θαλασσοπνόγονται. Και όχι μόνο. Γιατί, αν τολμούσε να ψελλίσει κάτι τέτοιο θα τον είχαν κατεβάσει απ’ το καλάμι της εξουσίας, που τώρα του δίνει το θράσος να μας χλευάζει.

Και όμως είχε πάμπολλες ευκαιρίες, για να το κάμει. Όταν, για παράδειγμα, οι παγκόσμιοι κανίβαλοι κατέστρεφαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σερβία, τη Λιβύη και τώρα τη Συρία. Γιατί βέβαια σε όλους είναι γνωστό ποιοι μεθόδευσαν τη δημιουργία των Τζιχαντιστών και ποιοι φιλόστοργα τους στηρίζουν. Μια και δεν τους βγήκετο αρχικό σενάριο των δηλητηριωδών αερίων, τα οποία ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για την καταστροφήτης. Όπως πρωτύτερα τους είχαν βγει τα «πυρηνικά» για το Ιράκ ή η«τρομοκρατία» για το Αφγανιστάν. Και τόσες άλλες αφορμές, που εφευρίσκουν, προ κειμένου να καταστρέφουν πότε τον ένα και πότε τον άλλο λαό .

Όπως κάνουν και στην περίπτωση τη δική μας, που δεν μας καταστρέφουν με πολεμικά αλλά με οικονομικά μέσα. Γιατί βέβαια το διαβόητο χρέος είναι ασφαλώς ένα εφεύρημα, προκειμένου να μεθοδεύουν τα εκάστοτε ληστρικά μέτρα. Με τα οποία προωθούν ολοένα και περισσότερο το δολοφονικό τους σχέδιο εναντίον μας. Επιδότησαν, για παράδειγμα, τους γεωργούς, προκειμένου να αλλάξουν, τάχα,  τις παραδοσιακές καλλιέργειές μας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιεργητικές μας υποδομές και να υποστεί η γεωργική μας παραγωγή καίριο πλήγμα. Και έρχονται τώρα να την αποτελειώσουν με τις βαρύτατες φορολογίες, που πρόσφατα μεθόδευσαν. Προώθησαν δια παντός τρόπου την υπερχρέωση των νοικοκυριών. Και ύστερα μεθόδευσαν την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, σε τρόπον ώστε να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Και τώρα τι κάνουν; Δεν κατάσχουμε λένε τα σπίτια εκείνων, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, αλλά εκείνων, που μπορούν και δεν ανταποκρίνονται. Και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι ώστε να επιβάλλουν σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες το καθεστώς της φτωχοποίησης. Εξάλλου τα αμφιβόλου προέλευσης αλλά και καταλληλότητας διαβόητα, δεδομένων των  ανεπιθύμητων παρενεργειών τους,γενώσιμα άρον-άρον τα επέβαλαν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δολοφόνων και ληστάρχων του λαού μας.

Και, για να καταλάβουμε καλύτερα σε ποιον κόσμο άσχημο, διαβολικά πλασμένο, ζούμε, αρκεί να σκεφτούμε ότι μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ γίνεται μια εμπορική συμφωνία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων-όπως η διαβόητη Μοσάντ-οικονομικών τραστ. Το δε αξιοσημείωτο είναι ότι η συμφωνία αυτή γίνεται με άκρα και συνωμοτική μυστικότητα. Γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται, όχι απλά ερήμην των λαών και των κρατών αλλά  και ολοφάνερα εναντίον τους. Γιατί, αν δεν είχαν δολοφονικούς σκοπούς εναντίον των λαών, δεν θα είχαν κανένα λόγο να τηρούν μια τέτοια, όχι απλά ύποπτη, αλλά και πέρα για πέρα εγκληματική μυστικότητα. Γιατί βέβαια τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα οποία, μεταξύ άλλων, προωθούνται, δεν είναι,όπως όλα δείχνουν, απλά ακατάλληλα αλλά και άκρως επικίνδυνα. Αλλά το πλέον τερατώδες είναι το «δίκαιο», που στην προκειμένη περίπτωση επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κράτη και λαούς. Θα παίρνουν, για παράδειγμα, το νερό μας και θα το ακριβαίνουν τόσο, ώστε να μας κάμουν να το πούμε νεράκι. Κι αν το κράτος τολμήσει να αντιδράσει για λογαριασμό του καταληστευόμενου λαού, θα το πηγαίνουν στα δικαστήρια, γιατί παραβιάζει τα συμπεφωνημένα. Όπως, για κακή μας τύχη, οι πονόψυχοι «εταίροι» μας αντιμετωπίζουν τώρα εμάς. Και το άκρον άωτον της τερατώδους αυτής σύμβασης είναι ότι τα δικαστήρια στα οποία θα προσφεύγουν δεν θα είναι δημόσια, αλλά ιδιωτικά. Που σημαίνει ότι θα έχουν δικούς τους δικαστές. Πράγμα, που πολλές φορές συμβαίνει και τώρα-δυστυχώς-με τα δημόσια, τα οποία μέσω της διαπλοκής άγονται και φέρονται από πρόσωπα και συμφέροντα. Ή, αν θέλετε, συμβαίνει με τους αγίους δεσποτάδες μας, οι οποίοι, διαμετρικά αντίθετα με το Ευαγγέλιο και σύμφωνα με τον «υπεράνθρωπο» του Νίτσε είναι νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους. Και άντε ο κάθε φουκαράς παπάς να μπορέσει να βρει ποτέ και πουθενά το δίκιο του. Όταν και με τα κοσμικά δικαστήρια είναι συχνά διαπλεκόμενοι.

Που τελικά σημαίνει ότι, παρότιζούμε ανάμεσα σε τόσα και τέτοια φοβερά, κάποιοι αξιότιμοι σαν τον κ. Γιούνγκερ, όχι μόνον δεν αναφωνούντο «πού ζούμε» αλλά γίνονται δουλικοί υπηρέτες του άκρως εγκληματικού και δολοφονικού αυτού καθεστώτος…

παπά Ηλίας Υφαντής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos