παγκρήτιο δίκτυο κατά β.Α.Π.Ε.
…. όχι στις ανεμογεννήτριες

Τη Τετάρτη 2/9/2015, η λαϊκή συνέλευση Έξω Ποτάμων Λασηθίου αποφάσισε ομόφωνα ένα ΟΧΙ στα αιολικά πάρκα του Κοπελούζου. Δίπλα στις πηγές που τρέχανε με τα κρυστάλλινα νερά τους και κάτω από τη δροσιά και την ομορφιά αιωνόβιων πλατάνων, είπαν ξεκάθαρα ένα ΟΧΙ στο έργο και  στον εκπρόσωπο του δήμου(αντιδήμαρχο) Αγίου Νικολάου, το Χάρη Αλεξάκη

που έδειξε με προβολή από υπολογιστή τι σκόπευε να γίνει από το σχετικό όμιλο στα όμορφα Λασηθιώτικα βουνά, χωρίς να αναφερθεί στις ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες ζημιές στο περιβάλλον, στη ζωή και στην αισθητική του προνομιακού αυτού τόπου. Βεβαίως, φροντίσαμε να τον ενημερώσουμε γιατί δήλωνε ότι δεν ήταν γνώστης!.

Οι λιγοστοί κάτοικοι δε συμφωνούσαν από την αρχή με τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας κ.λ.π. και ο εν λόγω αντιδήμαρχος που τυχαίνει να είναι και από τα μέρη, ενώ δήλωνε ότι ήταν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο τέλος κάτω από τη λαϊκή πίεση είπε ότι θα ψηφίσει όχι στην επένδυση, όταν θα έρθει η ώρα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου (η συζήτηση θα πάει μετεκλογικά.)

Επίσης ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου ο Κώστας (δε συγκράτησα επίθετο) που έχει το καφενεδάκι δίπλα στις πηγές με τα πλατάνια ήταν σταθερά αρνητικός στο έργο και στο τέλος ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα μας φίλεψε ρακί και ποταμίτικα καρύδια και αχλάδια.Μέχρι να ξαναβρεθούμε σε νέα μετερίζια του αγώνα, ας θυμόμαστε τη μαντινάδα του Δημήτρη από το Βραχάσι, που έδωσε και χθες το παρόν:

Δάφνη,Μυρτιά κι Αζίλακα φύτεψα στην καρδιά μου, για να κοιμάσαι στη σκιά, μέσα στην αγκαλιά μου

Καλή δύναμη στον αγώνα μας.
Κική Αλεξάκη-Χρονάκη
από Εξω Ποτάμους Λασηθίου.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos