ΛΑ.Ε. Χανίων, ανεπιθύμητος ο Ομπάμα
ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που ηγέτης του τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν ο Μπ. Ομπάμα, σπέρνει συνεχώς το θάνατο και την καταστροφή στους λαούς βομβαρδίζοντας χώρες, ανατρέποντας κυβερνήσεις,

στήνοντας χούντες, πυροδοτώντας πολέμους, πραγματοποιώντας επεμβάσεις και τρομοκρατεί μόνιμα την ανθρωπότητα με τα τρομερά του όπλα και το δίκτυο των βάσεων που έχει απλώσει σ’ όλο τον πλανήτη.

Τα καραβάνια των προσφύγων που πνίγονται κατά χιλιάδες στη Μεσόγειο ή στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες σε κέντρα κράτησης,είναι μόνο μια έκφραση της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος στην οποία ηγεμονεύει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Οι μυστηριώδεις κρότοι πάνω από το Ρέθυμνο, οι βολές Πάτριοτ στο Π.Β.Κ., τα τερατόπλοια στον κόλπο της Σούδας και η μετατροπή της πόλης μας σε τρούμπα των πεζοναυτών του στόλου των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ είναι μια ζοφερή πραγματικότητα που μας απειλεί. Όλα αυτά στο πλαίσιο της πολιτικής υπηρέτησης του ιμπεριαλισμού την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων καλά κρατεί και ετοιμάζει νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα με στόχο να ισοπεδώσει περισσότερο τους εργαζομένους.

Είναι σίγουρο πως η κυβέρνηση και από κοντά το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού δε θα σταματήσουν να υπηρετούν το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, να απλώνουν τη φτώχεια, την ανέχεια, να δίνουν τη χώρα ορμητήριο. Η επίσκεψη Ομπάμα, που προκλητικά γίνεται στο τριήμερο της ηρωικής εξέγερσης της 17 Νοέμβρη, θέλει να ενισχύσει την πολιτική των μνημονίων σε κόντρα αλλά και σε συνεννόηση με τη Γερμανία. Ταυτόχρονα θα απαιτήσει από την κυβέρνηση την παραπέρα ευθυγράμμιση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που με βάση την όξυνση της σύγκρουσης με τη Ρωσία  και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο- Μέση Ανατολή, γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Αυτή η αντιλαϊκή βρώμικη και επικίνδυνη για το λαό πολιτική των μνημονίων και της μετατροπής του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, βρίσκει υπηρέτες και στο τοπικό επίπεδο σε μια σειρά Δημάρχους και Νομάρχες που την ίδια ώρα που ξερνούν ρατσισμό και φασισμό απέναντι στα θύματα του πολέμου, τους πρόσφυγες, καλοδέχονται τα στελέχη της φονικής βάσης της Σούδας, πρέσβεις των ΗΠΑ και νατοϊκούς ηγέτες.

Δε θα σταματήσουν οι κάθε λογής λακέδες του σάπιου συστήματος της βαρβαρότητας αν δεν τους σταματήσουμε με την αντίσταση και τον αγώνα μας. Και αυτό οφείλει να γίνει υπόθεση του καθένα μας. Η κοινή δράση μπορεί να εμπνεύσει αγωνιστές και να συμβάλλει στην αφύπνιση των αντιβασικών – αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων του λαού μας. Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι ιστορική ευθύνη, καθήκον και υποχρέωση για το λαό μας κόντρα στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε. και συνολικά στο σύστημα της βαρβαρότητας. Ακόμη περισσότερο είναι ευθύνη μας σε εποχές που ο πόλεμος αλέθει χώρες στη γύρω περιοχή να βάλουμε φραγμό με την πάλη μας στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Η  πάλη για το ξεπέταγμα των βάσεων του θανάτου αφορά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας σ’ αυτό τον τόπο.

Να γιατί πρέπει να αρνηθούμε την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει τον Ομπάμα σαν ευεργέτη της χώρας και του λαού μας και να βροντοφωνάξουμε με μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Νοέμβρη πως είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα.

Να γιατί στο πλαίσιο ανασύνταξης της λαϊκής πάλης ο αγώνας ενάντια στην κάθε λογής εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, είναι αναγκαίος.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 

ΤΡΙΤΗ  15 ΝΟΕΜΒΡΗ  6.00μ.μ.  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos