Ιωάννης Πλακιωτάκης Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το Νομοσχέδιο το οποίο καθορίζει τη λειτουργία των Ιαματικών πηγών και των συναφών με αυτές δραστηριοτήτω. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση με μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εμπλεκόμενους με το τουριστικό προϊόν.
 
Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του Νομού μας καθώς μειώνεται η αρτιότητα για τη δημιουργία ή επέκταση νέων ξενοδοχειακών μονάδων από τα 20 στρέμματα στα 10. Η μείωση αυτή του πλαφόν αναμένεται να δώσει ώθηση σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
 
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι πέραν από την προαναγγελθείσα ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας προχωρά στην ίδρυση γραφείων πληροφοριών και στις άλλες δύ μεγάλες πόλεις του Νομού μας, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους θα λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
 
Επιπρόσθετα με την υλοποίηση του επενδυτικού νόμου επιδοτούνται για πρώτη φορά οι νέες κλίνες των πεντάστερων ξενοδοχείων, δίνονται σημαντικά αναπτυξιακά κίνητρα για ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 800 μέτρων» ενώ ρυθμίζεται και το πρόβλημα της αλλαγής χρήσης των ξενοδοχείων εντός σχεδίου πόλεως. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει καταστήσει σαφές από την πρώτη στιμή ότι αντιμετωπίζει τον τουρισμό ως τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας.
 
Μετά το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές έπεται το νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό ενώ και η διαφημιστική προσπάθεια επιτέλους λόγω σωστού σχεδιασμού αλλά βεβαίως και αυξημένων κονδυλίων στοχεύει σωστά. Ήταν άλλωστε ηλίου φαεινότερο ότι η ίδρυση Υπουργείου Τουρισμού σήμαινε πως επιτέλους μία κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο. Εδώ στο Νομό Λασιθίου με τα όσα προαναφέρθηκαν είναι γεγονός ότι επιλύονται μία σειρά σοαρών προβλημάτων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δε μπορούσαν είτε δεν ήθελαν να επιλύσουν.
 
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη γιατί υπάρχουν και πολλά ακόμη που πρέπει να αλλάξουν. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να διορθώσυμε όλα τα κακώς κείμενα εν μία νυχτί. Αποδεικνύουμε όμως καθημερινά ότι έχουμε πρόγραμμα και το υλοποιούμε δίνοντας λύσεις.
 
Σε ότι με αφορά προσωπικά θα συνεχίσω να επιτελώ το θεσμικό μου ρόλο ως βουλευτής και αναπληρωτής τομεάχης τουρισμού και αυτή την περίοδο, αφήνοντας σε άλλους το θλιβερό προνόμιο να κινούνται υπογείως εμπλεκόμενοι παρασκηνιακά με τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδοκώντας σε ατομικά και κομματικά οφέλη.
 
Ιωάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Λασιθίου- Ν. Δημοκρατία

Print Friendly, PDF & Email

Από manos