Μήπως έφτασε η ώρα δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Στρατού;
κατά τη συνέντευξη τύπου για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ήταν “ναι μεν, αλλά !!!!!!“. Επιβλήθηκαν κυρώσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν προκάλεσαν τη προσοχή Πούτιν, αλλά αντίθετα, εισπράξαμε και τις απειλές εναντίον Φιλανδίας και Σουηδίας, για επίθεση εάν μπουν στο NATO.

Εν όσω η Ρώσικη αρκούδα συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της στην Ουκρανία, η μοναδική απάντηση που θα μπορούσε και πρέπει να δοθεί, είναι η άμεση ίδρυση του Ευρωπαϊκού Στρατού, το πλέον σαφές μήνυμα που μπορεί να σταλεί αυτή τη στιγμή προς όλες τις κατευθύνσεις.

Και δεν είναι δύσκολο: τα μέσα, οικονομικά και υλικά υπάρχουν, η Ευρώπη διαθέτει το τεχνολογικό υπόβαθρο να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα. Αμυντική βιομηχανία, επικοινωνίες, κατασκοπευτικοί δορυφόροι και ένα σώμα 1.000.000 αρχικά στρατιωτών και αναγκαίου προσωπικού. Δημιουργία και έκφανση του Ευρωπαϊκού Στρατού ακόμα και στον κυβερνοχώρο.

Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα γιατί πρέπει να συγκλίνουν τεχνολογίες αλλά και λογικές. Αλλά όταν έχεις ένα τέτοιο σώμα ανεπτυγμένο σε όλη την Ευρώπη, έτοιμο για οτιδήποτε, από εισβολές μέχρι αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ο Πούτιν και ο εκάστοτε Πούτιν, θα το σκεφτεί πριν κινήσει το στράτευμα.

Και άλλη μια χρησιμότητα: η ύπαρξη ενός τέτοιου σώματος και ο τρόπος χρήσης του, φέρνει πιο κοντά τις χώρες της Ευρώπης, και την λήψη αποφάσεων, π.χ. σε μια σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos