Πήξαμε στα μηχανάκια στη πλατεία ....
50 ίσως και 60 δίτροχα στη μια πλευρά της πλατείας

Τα αυτοκίνητα διώχτηκαν, τα ταξί μεταφέρθηκαν, το περίπτερο απομακρύνθηκε, αλλά η ανατολική πλευρά της πλατείας του Αγίου Νικολάου, έπηξε τόσο από τα μηχανάκια, που δεν μπορεί ο πεζός να ανέβει στο πεζοδρόμιο, παρά μόνο να κάνει το κύκλο. Κατάσταση απερίγραπτη, η οποία θα μπορούσε να είναι αλλιώς εάν ο δήμος Αγίου Νικολάου, σεβόμενος ντόπιο και επισκέπτη, υιοθετούσε κάποιες απλές λύσεις που δεν στοιχίζουν.

Θέσαμε το θέμα στην αρμόδια αντιδήμαρχο Αφροδίτη Βαρκαράκη, μας απάντησε απευθυνθείτε στη τροχαία. Αλλά η τροχαία δεν μπορεί να παριστάνει μονίμως το μπαμπούλα όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος δήμος Αγίου Νικολάου, δεν μπαίνει στη βάσανο των ουσιωδών αποφάσεων. ……

Μηχανάκια: μετακίνηση …

Παραδείγματος χάριν: θα μπορούσε να δημιουργηθεί χώρος μόνο για μηχανάκια, χρησιμοποιώντας ειδικά πλαίσια τύπου Π, στη Φιλελλήνων ή στη Γαβριήλ, δηλ. στα γύρω της πλατείας στενά, για να περάσει και σιγά – σιγά η κουλτούρα του περπατήματος στους αναβάτες. Αντίστοιχοι χώροι μπορούν να γίνουν σε όλη τη πόλη, π.χ. όπως οροθετήθηκαν στο λιμάνι.

  • Αφού έχουμε έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο, ας ανοίξει το καλοκαίρι η αυλή του 1ου Γυμνασίου.
  • Τα καραβάκια για τη Σπιναλόγκα θα μπορούσαν να παραλαμβάνουν τους εκδρομείς που έρχονται με λεωφορεία από τη Μαρίνα για να ανακουφιστεί το λιμάνι.
  • ενημέρωση των ξένων που φτάνουν με αυτοκίνητα με μήνυμα στο κινητό τους, που μπορούν να παρκάρουν ….
  • αποσυμφόρηση των δρόμων από τα περίσσια Ι.Χ.,  για να μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα το αστικό λεωφορείο,
  • απελευθέρωση ραμπών και πεζοδρομίων για άτομα με αναπηρίες,
  • Αλλά κυρίως, πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της πόλης, όπου εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν διότι χρειάζεται σκληρές, αλλά ουσιώδεις αποφάσεις.
  • για ρίξτε μια ματιά στο e-trikala.gr

Συμπέρασμα:

Ο Άγιος Νικόλαος, η Ελούντα, είναι τουριστικοί προορισμοί που πρέπει να μπουν σε τάξη. Όσο επικρατεί αυτό το χάος, ούτε σοβαρούς πελάτες μπορούμε να περιμένουμε, ούτε οι σοβαροί που έρχονται στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας θα ξεμυτίσουν στο έξω χάος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχει περάσει τεχνηέντως στους ξένους ότι η Ελούντα είναι τα τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία ……

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.