Μια νέα λεωφόρος που θα πάει τον τόπο στο μέλλον

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει πολλά για το κυκλοφοριακό της πόλης, έχουμε υποστεί ακόμα περισσότερα με την μονοδρόμηση του παραλιακού όπου δημιούργησε τεράστια προβλήματα (θα κλείσει ξενοδοχεία)! Είχαμε την πρόταση του δημάρχου πριν την μονοδρόμηση για την αερογέφυρα της κιτροπλατείας, μια δεύτερη πρόταση για γέφυρα που θα συνδέσει το λιμάνι με τον παραλιακό δρόμο κλπ .

Δύο προτάσεις όμως πανάκριβες που λύνουν τοπικά το πρόβλημα (δημιουργώντας όμως άλλα μεγάλα παράπλευρα θέματα) και δεν δίνουν προοπτική δεκαετιών ή δεν μπορεί να στηριχτεί ο δήμος για την ανάπτυξη του τουριστικού λιμανιού αλλά και των άλλων έργων υποδομής της πόλης που ουσιαστικά υπολειτουργούν, με αυτές τις προτάσεις.

Μια νέα λεωφόρος που θα πάει τον τόπο στο μέλλον

Η λύση είναι μία λεωφόρος διπλής κατεύθυνσης που θα συνδέσει οδικά όλα τα έργα υποδομής της πόλης θα αποκεντρώσει από τον βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο το τουριστικό παραλιακό μέτωπο (λίμνη, λιμάνι, Παραλιακός), θα λύσει το κυκλοφοριακό για δεκαετίες, θα δώσει οικονομική ανάπτυξη και θα βελτιώσει ραγδαία την ποιότητα ζωής του κάτοικου της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Μια λεωφόρος που θα ξεκινά από το λιμάνι και νοτιοανατολικά παραλιακά θα συνεχίζει πάνω από τον ξεροπόταμο και θα καταλήγει στο ΒΙΟΠΑ. Στην διαδρομή της θα συνδέσει την παραλία της Κιτροπλατείας διαπλατυσμένη, την Μαρίνα, την παραλία της Άμμου επίσης διαπλατυσμένη, θα περάσει ανάμεσα από το γήπεδο και το κολυμβητήριο, θα συνδέσει τον Σταυρό, θα τέμνει όλες τις κεντρικές αρτηρίες νότια και ανατολικά της πόλης, θα περάσει από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αμμούδας και θα τέμνει τον ΒΟΑΚ δημιουργώντας μια νέα είσοδο έξοδο για την πόλη το λιμάνι και το ΒΙΟΠΑ.

Μια νέα λεωφόρος που θα πάει τον τόπο στο μέλλον

Θα είναι ένα έργο που θα απαιτήσει ελάχιστες απαλλοτριώσεις (Ακρωτήρι Κιτροπλατείας Κερά Καλής) και θα σώσει τον τόπο από τα επί δεκαετίες στοιβαγμένα προβλήματα και λάθη του περνώντας τον ακόμα και στον 22ο αιώνα. Στον δε ξεροπόταμο δεξιά και αριστερά θα δημιουργηθεί αρκετός χώρος για έργα υποδομής και πρασίνου, όπως επίσης αν επεκταθεί η Μαρίνα ώστε να δέχεται σκάφη μεγαλύτερα των 60 μέτρων (τα σκάφη που μπορούν να ταξιδέψουν στο Κρητικό πέλαγος με άνεση) θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο τουριστικό λιμάνι πραγματικά υψηλού τουρισμού! !

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός Πράκτορας

Δημότης Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos