Μουσικό σχολείο απάντηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου
το αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου Καλαμάτας

Με αφορμή το άρθρο του δημάρχου Ιεράπετρας για το Μουσικό Σχολείο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, απάντησε σχετικά :

Θέλω εξ αρχής να καταστήσω σαφές: ότι θα πρέπει να πάψουν οι “πολεμικές” ανακοινώσεις μεταξύ των δήμων, σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την δημιουργία πρόσθετων υποδομών στο Λασίθι!  Χρήσιμο δε, θα ήταν πριν γίνουν οι όποιες διαπιστώσεις, να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση, προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι εσφαλμένες !

Αναφορικά με την επιστολή του φίλου δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θ. Καλατζάκη, για το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου, θα ήθελα να διευκρινήσω, ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη μου στην Αθήνα, επεδίωξα να συναντηθώ με το υπουργό Παιδείας κ. Κ. Ζουράρι, προκειμένου να συζητήσω μαζί του θέματα που σχετίζονται με τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Επισκεπτόμενος το γραφείο του, διαπίστωσα, ότι ο ίδιος είχε καλέσει τους δύο βουλευτές του νομού,  κ.κ. Μ. Θραψανιώτη-Γ. Πλακιωτάκη, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με το συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου (Μεσοράχη), το σχολείο του Σισίου καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής, ενεγχείρησα στον κ. υπουργό και στους βουλευτές του νομού, το υπόμνημα του δήμου Αγίου Νικολάου,για τα ζητήματα που μας απασχολούν μεταξύ των οποίων και αυτό του Μουσικού Γυμνασίου.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι βουλευτές Λασιθίου, δεν πήραν θέση και σε καμμία περίπτωση η παρουσία τους δεν σχετίζεται με την στήριξη του συγκεκριμένου αιτήματος από πλευράς δήμου.

Εκ προοιμίου, θεωρώ λάθος την τακτική, να χρεώνουμε σε ανθρώπους -ενέργειες- οι οποίες δεν υφίστανται, με την λογική ότι δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις που ουσιαστικά εντείνουν ένα “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα, το οποίο όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν να διατηρήσουν, θα πρέπει να πάψει να υπάρχει στο εξής.

Σ΄ ότι αφορά, τις θέσεις της δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου, που εν πολλοίς απηχούν τις απόψεις της ίδιας της κοινωνίας, θα ήθελα ν΄επαναλαμβάνω πως δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο σχολείο, όπως το Μουσικό Γυμνάσιο – το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη έκταση και υποδομές (αίθουσες για το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μικρές αίθουσες για την εκμάθηση μουσικών οργάνων, ολιγομελή τμήματα, ολοήμερη λειτουργία, αίθουσα για το διάλειμμα και την ανάπαυση των μαθητών) -να στεγαστεί σ΄ένα σχολείο το οποίο δεν λειτουργεί πια όπως είναι το παλιό δημοτικό σχολείο Καβουσίου.

Γίνεται αντιληπτό, ότι σε καμμία περίπτωση δεν θέλω  να υποτιμήσω την περιοχή του Καβουσίου-ούτε το υπάρχον σχολείο. Ωστόσο αναφερόμαστε σε μια δομή, η οποία δεν μπορεί επαρκώς να λειτουργήσει και ν΄αναπτυχθεί στα πρότυπα των ιδιαίτερων αυτών σχολείων.

Έχω κατ΄επανάλειψη δηλώσει, ότι το Μουσικό Γυμνάσιο, θα πρέπει να φιλοξενηθεί σ΄ένα από τ΄ αστικά κέντρα του νομού.

Υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο, -πρόταση -την οποία στοιχειοθετούμε με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, υπενθυμίζοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται η “καραμέλα” για το κέντρο του νομού Λασιθίου, είτε πρόκειται για το νοσοκομείο, είτε για το μουσικό σχολείο.

Επίσης αυτό το οποίο πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη δομή στο Ελληνικό κράτος την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε εάν πράγματι θέλουμε να αποκτήσουμε αυτά που μας λείπουν και που θα εξακολουθήσουμε να στερούμαστε στη λογική του: “τραβάει ο ένας από εδώ κι ο άλλος από εκεί” και στο τέλος δεν μένει τίποτα για κανένα.

Πρόσφατα στο Επιμελητήριο Λασιθίου- ένα φορέα που έχει κάνει αρκετά βήματα διαχρονικά- μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε- ότι είναι ο μόνος θεσμικός χώρος που ενώνει όλους τους Λασιθιώτες!  Ελπίζω να γίνει άμεσα αντιληπτό,  ότι θα πρέπει να βρούμε την συνισταμένη διεκδίκησης των κοινών μας πραγμάτων.

Επιθυμούμε να πορευτούμε όλοι μαζί, δεδομένου ότι η ζωή οδηγεί έτσι τα πράγματα που οποιαδήποτε μεσολάβηση είναι περιτή !

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos