Μόνο «στα κλεφτά» οι περιοδείες στο Λασίθι
η Υπουργός στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΒΟΑΚ και Νοσοκομεία δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον τόπο μας

Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκε ο σταθερός, από όλες τις κυβερνήσεις, αποκλεισμός του νομού Λασιθίου. Η επίσκεψη Μητσοτάκη και της κυβερνητικής κουστωδίας στην Κρήτη, δεν προσέθεσε τίποτα παραπάνω σε αυτά που ήδη ξέραμε. Το Λασίθι είναι ο φτωχός συγγενής, του «διαόλου η μάνα» όπως μας αποκάλεσε κάποτε ο Σημίτης.

ΒΟΑΚ

Για ακόμα μια φορά η επέκταση του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία έμεινε μόνο στα ευχολόγια και στις φραστικές αναφορές του επικεφαλής της «Μητσοτάκης Α.Ε.». Καμία δέσμευση, κανένα χρονοδιάγραμμα, κανένα νέο για την μελέτη οδοποιίας και για την πρόσληψη τεχνικών συμβούλων που εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Και φυσικά καμία δέσμευση για χρηματοδότηση για το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Σητεία.   

Μόνο «στα κλεφτά» οι περιοδείες στο Λασίθι
πρωθυπουργός και υπουργοί στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο

Το μόνο εύκολο είναι η επανάληψη της φράσης «ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία» που μένει ξανά κενό γράμμα από τον κύριο Μητσοτάκη, όπως έμεινε και από τον Αλέξη Τσίπρα και από άλλους πριν από αυτούς.

Νοσοκομεία

Όπως έχει καταγγείλει ξανά το ΜέΡΑ25, τα μνημονιακά σχέδια για συγχώνευση νοσοκομείων από την εποχή Λοβέρδου και Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν έφυγαν ποτέ από το τραπέζι . Παραμερίστηκαν λίγο με την  πανδημία και τώρα επανέρχονται με τον πιο επίσημο τρόπο. Και δυστυχώς το Λασίθι που έχει το θράσος να διατηρεί τρία νοσοκομεία σε Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία είναι πρώτο στη λίστα των απάνθρωπων σχεδιασμών τους. Η θλιβερή παράσταση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρεκκλίνει ούτε κεραία από τον σχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας. Το γεγονός ότι η κυρία Γκάγκα αναγκάστηκε να μπει από την πίσω πόρτα και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία στο Νοσοκομείο, δείχνει τον μόνο τρόπο αντίδρασης του λασιθιώτικου λαού. Οσοι καταδικάζουν στην απομόνωση και στην υπανάπτυξη το Λασίθι, μόνο ως «κλέφτες» και εν κρυπτώ μπορούν να σταθούν στον τόπο μας.

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης Λασιθίου του ΜέΡΑ25

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos