Μιχάλης Καρχιμάκης Θέμα: «Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου και του δήμου Ιεράπετρας, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές στο δήμο Ιεράπετρας από τη θεομηνία της 2ας Νοεμβρίου 2006».
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
 Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006, σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Εκτός, δε, από τις ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή, αλλά και σε επιχειρήσεις, υπήρξαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές, τα οδικά δίκτυα, αγροτικό και επαρχιακό, καθώς και σε υποδομές ατιπλημμυρικής παρέμβασης. Όλα αυτά, μαζί με τις ζημιές των παραγωγών, συνθέτουν ένα τοπίο, που πάρα πολλά χρόνια είχαν να το ζήσουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.
 
Επειδή, λοιπόν, η Ιεράπετρα, αποτελεί μία από τις περιοχές, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική , αλλά και την εθνική οικονομία, απαιτείται άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και του αγροτικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου, που χαρακτηρίζεται, όπου έχει ζημιές, σαν βομβαρδισμένο τοπίο.
 
Ταυτόχρονα δε, απαιτείται επαρκής χρηματοδότηση, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν προβλήματα από την πλημμελή αντιπλημμυρική θωράκιση.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Προτίθεται το Υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει το Δήμο Ιεράπετρας για την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου που έχει υποστεί ανεπανόρθωτες σε πολλές περιπτώσεις καταστροφές, πότε και με ποιο ποσόν;
  • Προτίθεται το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, να χρηματοδοτήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες αποκαταστάσεις εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής της Ιεράπετρας, που είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα επιτακτική αυτή την περίοδο, από κονδύλια που το ΥΠΕΧΩΔΕ διανέμει κάθε χρόνο προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης
(Ερώτηση για τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ).

Print Friendly, PDF & Email

Από manos