Νέα ΔημοκρατίαΜε μια συρραφή ψευδών και ανακριβειών, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, προσπαθεί να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει.
Δεν διστάζει δε να εμπλέξει και το όνομα του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πλακιωτάκη σε δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση ιατρού στο νοσοκομείο Σητείας, όταν οι εφημερίες της δεν ξεπερνούν ούτε το 50% του ορίου της.
Διαφεύγει επίσης στο ΠΑΣΟΚ, ότι οι εφημερίες των υπολοίπων τμημάτων καλύπτουν το μέγιστο όριο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να δοθούν επιπλέον εφημερίες.

Ζητά ακόμα, η διοίκηση να καταστεί μάντης μελλούμενων ώστε να βάζει εφημερίες μόνο σε ημέρες που θα υπάρχουν περιστατικά.
Τέλος, ξεχνά το ΠΑΣΟΚ ότι είχε τοποθετηθεί, παρά την ρητή απαγόρευση του νόμου, ως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας στη Σητεία οδοντίατρος, με αποτέλεσμα πολλές αντιδράσεις από το προσωπικό; Είναι η ίδια που ενυπόγραφα έχει ζητήσει να κάνει τον ελάχιστο αριθμό εφημεριών και εσείς το καταγγέλλετε διαμαρτυρόμενοι!

Ανάλογη είναι και η «σοβαρότητα» με την οποία κρίνουν και την κατάσταση της υγείας στον υπόλοιπο νομό. Παραβλέπουν ότι, έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχουν γίνει ή προχωρούν σ’ όλα τα ιδρύματα του νομού, συμπληρώνεται και εκσυγχρονίζεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός, ιδρύθηκαν νέοι σταθμοί ΕΚΑΒ, ενώ δεκάδες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού βρίσκονται στον ΑΣΕΠ και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την υγεία στο νομό Λασιθίου, κομματικοποίησε και δημιούργησε παραμάγαζα στα νοσοκομεία και τα στέρησε από αναγκαίο προσωπικό. Υποβάθμισε έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών και τώρα προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι όσα δεν έκαναν, έπρεπε να γίνουν σε 4 χρόνια.

Παρά τα προβλήματα, σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση διεθνώς στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, μπροστά από πολλές μεγαλύτερες και πλέον εξελιγμένες χώρες.
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, σε καμία όμως περίπτωση, η κάθε κριτική δεν μπορεί να βασίζεται σε ψεύδη και δεν μπορεί να στοχεύει στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν, ας κάνουν σοβαρή, έντιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Αρκετά αδίκησαν ως κυβέρνηση το Λασίθι. Τουλάχιστον, ας το ωφελήσουν ως αντιπολίτευση.

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos