Νο.Δ.Ε., Λασιθίου

Νέα Δημοκρατία

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Βρεθήκατε κάποτε και σεις στην εξουσία και όχι μόνο δεν κάνατε αυτά που ζητάτε να κάνουμε εμείς, αλλά κάνατε πολύ λιγότερα από εκείνα που εμείς ήδη έχουμε κάνει σΆ όλους τους τομείς». Με τον πάντα επίκαιρο πολιτικό του λόγο, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να στέλνει μηνύματα. Το τελευταίο διάστημα ο τοπικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με δικαιολογίες, ψεύδη και συκοφαντίες, με παραποίηση των γεγονότων, προσπαθεί να ασκήσει δήθεν αντιπολίτευση.

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί με τα λεγόμενα του. Επί 20 χρόνια το κόμμα του είχε την ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα και τον νομό μας. Να αλλάξει το Λασίθι.
Το μόνο που ξέρει είναι να διαλαλεί σαν γυρολόγος το σκάρτο εμπόρευμα του. Κα ποιο είναι αυτό; Μα πιο άλλο; Τις ανέξοδες υποσχέσεις, τις ανύπαρκτες δήθεν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, τα μεγάλα λόγια και τα πλατιά χαμόγελα.
Με την «μαχητικότητα» του μας θυμίζει το γνωστό «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης».

Μαθαίνουμε για την δήθεν καταστροφή που επέφερε στο νομό μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και ποια είναι λέει αυτή; Ένα κατεβατό από «έτοιμα», «ώριμα» και «χρηματοδοτημένα» έργα. Πότε τα υποσχέθηκαν; Έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η πρώτη φορά… Πότε δρομολογήθηκαν και πότε αποφασίστηκαν; Τις παραμονές των εκλογών ή και ποτέ… Και πότε ήταν να ξεκινήσουν και υλοποιηθούν; Όλα μετά τις εκλογές του 2004!!!
Μα υπήρχαν και δημοπρατημένα έργα από το 2003 …λέει. Και γιατί δεν ξεκίνησαν άμεσα; Τι περίμεναν; Με την απαρίθμηση των υποσχέσεων, «ξέχασαν» να μας το πουν και αυτό. Ξέχασαν ότι χρειάζονται και χρήματα για να γίνουν και αυτά δεν υπήρχαν ή δεν δίνονταν για το νομό μας.
Και να θέλουμε λοιπόν, δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά όσα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέει. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε με τα επιχειρήματα του ή με τον ίδιο.

Είναι δυνατόν να πειστεί κανείς, ότι μετά από 20 χρόνια είχε φτάσει για το ΠΑΣΟΚ η ώρα να κάνει πραγματικό έργο στο Λασίθι; Ποιόν κοροϊδεύει;
Και δεν ξέρουμε αν υπήρχαν ή όχι καλές προθέσεις. Από το αποτέλεσμα κρίνουμε. Και αυτό είναι αρνητικό για το τόπο μας.
Δεν ισχυριζόμαστε φυσικ ότι δεν έγινε τίποτα. Θα ήταν ισοπεδωτικό. Έγιναν όμως πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε. Ευνοήθηκαν άλλοι νομοί, άλλες περιοχές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το διαπιστώναμε από τις εκατοντάδες ερωτήσεις του ίδιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Δεν μάθαμε βέβαια ποτέ πόσα από αυτά που ρωτούσε, ευαρεστήθηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να κάνουν πράξη.
Γεγονός είναι ότι τις περισσότερες που καταθέτει και σήμερα ο ίδιος βουλευτής, τις έχουμε ξαναδεί να τίθενται και επί ΠΑΣΟΚ. Μα αλήθεια γιατί; Δεν είχαν λυθεί; Ποιος φταίει; Αλλοι κυβερνούσαν τότε. Δεν υπήρχε η Νέα Δημοκρατία να σταθεί δήθεν εμπόδιο στο έργο τους.

Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τα έργα και τις ανάγκες του νομού σε υποδομές. Είναι ο ρόλος που επεφύλαξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για το Λασίθι.
Τελευταίος και σε ανάπτυξη. Και πως θα μπορούσε αυτό είναι διαφορετικά; Μήπως προχώρησαν στην άρση του περιορισμού για τις ξενοδοχειακές μονάδες; Μήπως προχώρησαν τα Βιοτεχνικά πάρκα; Εκτός και αν «στήριξη», θεωρούσαν τις εξοντωτικές εφόδους του ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις του νομού. Η μήπως νομίζουν μερικοί ότι οι αγρότες βρήκαν στον σύμαχο και συμπαραστάτη στα προβλήματα τους;
Η αλήθεια είναι μια και αδιάψευστη. Το μόνο που ενδιέφερε τον τοπικό βουλευτή ήταν τα ρουσφέτια. Κατά παράβαση του νόμου λάμβανε γνώση απορρήτων στοιχείων, προκειμένου κάνοντας χρήση τους να δημιουργήσει την εκλογική του πελατεία.
Επιδιδόταν σε παρεμβάσεις για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων ακόμα και αν αυτές σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα ήταν αποδεκτές. Και τι έγινε; Όλα στον βωμό της εξυπηρέτησης των πολιτικών φιλοδοξιών του κυρίου βουλευτή.
Με όλα αυτά, που καιρός για πραγματικό έρο; Αρκούσε ένα συνεργάτης του βουλευτή να γράφει ερωτήσεις για κατάθεση. Εκεί εξαντλούνταν οι παρεμβάσεις. Αντε να ασχολιόμασταν πραγματικά και με μερικά προβλήματα, για να μην μας πάρουν χαμπάρι.

Τι ζητά σήμερα λοιπόν ο γραφικός πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Ως περιφερόμενος μαϊντανός στα κανάλια, κάνει δηλώσεις, λασπολογεί, υβρίζει και συκοφαντεί. Και όλα αυτά, για να κερδίσει δημοσιότητα. Να αναπληρώσει και να συντηρήσει έστω με αυτό τον τρόπο, την κομματική του πελατεία, που μέχρι χθες διατηρούσε μέσω ρουσφετιών και παρανομιών.

Αυτή η φασίζουσα νοοτροπία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, να είναι βέβαιος ότι δεν θα τον ωφελήσει. Και αυτό, γιατί δεν πείθει με τον τρόπο που υποκριτικά εκφράζει την αγωνία του για τον τόπο μας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, για τη σημερινή κυβέρνηση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η απόφαση ια στήριξη της περιφέρειας είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η απόφαση για πραγματικό έργο στο Λασίθι. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη, ενάντια στην κακεντρέχεια κάποιων λίγων. Τρανή απόδειξη, ότι σε τρία μόλις χρόνια έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση έργα και αιτήματα ετών. Διαβεβαιώνουμε του πολίτες του Λασιθίου, ότι πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα. Δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε στις υποσχέσεις. Οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν στο ακέραιο.

Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λασιθίου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos