Από τη πρόσφατη απόπειρα εμπρησμού

Καντίνα Αλμυρού

(Με αφορμή τους εμπρησμούς στις καντίνες του Δήμου Αγίου Νικολάου)
του Δημήτρη Κουνενάκη

Ο Δήμος και η κοινωνία μας δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα με την προσπάθεια που έγινε για τον εμπρησμό της καντίνας στην Παραλία του Αλμυρού. Αν μάλιστα σ’ αυτή προσθέσουμε και τον εμπρησμό της καντίνας στα Χαβάνια αλλά και παρόμοιες πράξεις σε άλλες παραλίες τότε θα διαπιστώσουμε ότι το πράγμα έχει πάρει διαστάσεις πολύ μεγάλες και ανησυχητικές για τον τόπο και την κοινωνία μας.

Και τότε μετά τον εμπρησμό στα Χαβάνια είχαμε κάνει έκκληση για ομόθυμη καταδίκη και κοινωνική εγρήγορση για να μην επαναληφτούν τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς κάποιοι θεωρούν πως μπορούν να προσβάλλουν το σώμα της κοινωνίας στην οποία ζουν, θεωρούν πως μπορούν να καίνε τη Δημόσια περιουσία, θεωρούν ότι μπορούν να υπονομεύσουν την κοινωνική συνοχή, θεωρούν πως μπορούν να παίξουν με την οικονομία του τόπου και των συμπολιτών μας. Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα προσωπικά τους κίνητρα δεν μπορούν να υποσκάπτουν τον τόπο και να οδηγούνται σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές. Πρέπει να αντιληφθούν ορισμένοι, ότι ο Δήμος παράγει κοινωνικό έργο και υπηρεσίες για όλους. Ενώνει με τη δράση του τους πολίτες χωρίς κανένα διαχωρισμό, δεν αντιστρατεύεται επιχειρηματικά κανένα. Αντιθέτως προσπαθεί να ενισχύσει με τη δραστηριότητά του την οικονομική ζωή του τόπου και τέτοια παραδείγματα έχουμε αρκετά με διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει το τελευταίο διάστημα. Η παραλία του Αλμυρού εξυπηρετεί τους επισκέπτες μας προσπαθώντας να δώσει καλές υπηρεσίες γεγονός που ανεβάζει την ποιότητα του τόπου από την οποία επωφελούνται όλοι.

Καλούμε τον κ. Εισαγγελέα, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, τα Κόμματα και όλους τους Συλλογικούς φορείς του τόπου να καταδικάσουν το γεγονός, να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία, να διαφυλάξουν την κοινωνική ηρεμία και να στηρίξουν την οικονομική πρόοδο του τόπου.

 
Δημήτρης Κουνενάκης

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos