ο μετασχηματιστής σε μονό στύλο, κουνάει, έχει θέματα μαζί με τους υπόλοιπους στύλους ........
ο μετασχηματιστής σε μονό στύλο, κουνάει, έχει θέματα μαζί με τους υπόλοιπους στύλους ……..

Όσα ακολουθούν είναι, οι τραυματικές εμπειρίες μιας ζωής, σε σχέση με τη δουλειά μου και τη Δ.Ε.Η., τώρα πλέον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. όσον αφορά στα δίκτυα μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όταν το 1990 “πήρα τα βουνά” εγκαθιστώντας τον πρώτο πομπό του σταθμού στον Σταυρό της Νεάπολης, ανάμεσα σε όλες τις προφυλάξεις, φρόντισα και για την προστασία από τους κεραυνούς του χειμώνα. Όμως το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που έχει υποστεί ο εξοπλισμός από τα 1990 έως τα 2014, οφείλεται, όχι στα στοιχεία της φύσης, αλλά στις κάθε λογής κακοτεχνίες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, τις οποίες βέβαια ποτέ και κανείς δεν παραδέχεται.

Το ποτήρι ξεχείλισε τις τελευταίες μέρες με τους θυελλώδεις ανέμους που φύσηξαν στην Ιεράπετρα. Η κορυφή πάνω από το Καπίστρι, όπου λειτουργούν κυρίως πομποί ραδιοφώνου και κινητής τηλεφωνίας, υποφέρει πολλά χρόνια από τις κακοτεχνίες της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.. Με κακοκαιρία, με καλοκαιρία, με βροχή και με χιόνι, αλλά και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει μια διακοπή ρεύματος την εβδομάδα. Στύλοι χωρίς αντηρίδες, ανεβάζουν τη μέση τάση στο βουνό, με αποτέλεσμα όποτε φυσήξει…….

Με την έλευση των βορείων ανέμων από τη Πέμπτη (3) έως το Σάββατο (5 Ιουλίου), μείναμε από ρεύμα από τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Ιουλίου έως τις 15:09 της Κυριακής (6/7). Σ’ αυτό το διάστημα υποστήκαμε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι κοροϊδίας από τους τεχνικούς της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.. της Ιεράπετρας, ειδικά από τον διευθυντή ο οποίος επέμενε, τη μια ότι είχαν ανεβεί οι τεχνικοί και δεν είδαν τίποτα, την άλλη ότι θέλουμε να τους αναγκάσουμε να ανεβούν στο βουνό για να γλυτώσουμε εμείς το ανέβασμα για τον ανεφοδιασμό της γεννήτριας με πετρέλαιο. Είχα ήδη ανεβεί και είχα δει τη βλάβη στον μετασχηματιστή, την οποία τους μετέφερα, αλλά μάταια. Διότι, όπως μου είπαν, είχαν πολλές βλάβες στα χωριά και δεν μπορούν να ασχολούνται με μας.

Πριν δύο μήνες είδαμε και πάθαμε να τους δείξουμε ότι ο μετασχηματιστής είχε βλάβη και έπρεπε να αλλαχτεί.

Έχουμε, ακόμα και γραπτά, καταθέσει προτάσεις τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση του δικτύου, κυριότερη εκ των οποίων είναι η υπογείωση του όπου υπάρχουν προβλήματα με τον άνεμο, Ιεράπετρα, ή το χιόνι, οροπέδιο Λασιθίου. Η απάντηση: πληρώστε μας να υπογειώσουμε το δίκτυο. Οπότε σε συνδυασμό με τις προχειροδουλειές και τα μπαλώματα, τρέχουν και δεν φτάνουν.

Μόνιμη επωδός στις απαντήσεις, ξέρετε, δεν έχουμε προσωπικό. Ναι, αλλά εάν φροντίζατε ως εργαζόμενοι και είχατε επιμείνει να επιβάλλετε τέτοιες σύγχρονες λύσεις στα δίκτυα σας, τότε θα ήσασταν μια χαρά……. Αλλά δεν είδαμε ποτέ το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη ΔΕΗ δηλ. την ΓΕΝΟΠ να κινητοποιείται για τη καλυτέρευση των συνθηκών των τεχνικών, ανά την Ελλάδα. Κατεβάζουμε μόνο τους διακόπτες για να κάνουμε αισθητή τη παρουσία μας όποτε μας θίγουν τα προσωπικά μας συμφέροντα.

Πριν χρόνια, ξεναγήθηκα σε μια εγκατάσταση εκπομπής, κάπου στις Άλπεις σε υψόμετρο 2000 και μέτρων. Με το που μπήκαμε όλοι μέσα στο χώρο, ρώτησα που είναι η γεννήτρια. Μου απάντησαν ότι δεν χρειάζεται διότι δεν κόβεται ποτέ το ρεύμα………. τα σχόλια δικά σας !!!

Γιώργος Τουτουδάκης 104.4 Fm

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos