Νέα ΔημοκρατίαΗ Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται μαθήματα στάσης από μια οργάνωση ενεργούμενο μια μικρής ομάδας…
Δεν χρειάζεται δε την παρότρυνση κανενός για να πράξει τα αυτονόητα. Με αίσθημα ευθύνης και σύμφωνα με το συμφέρον του τόπου, δεν έχει κανένα πρόβλημα τα αποδώσει τα του καίσαρος τω Καίσαρι.
Έτσι έπραξε και κατά την πρόσφατη παρουσία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εκφράστηκε στον ίδιο η έντονη δυσαρέσκεια της οργάνωσης που ίσως να είχε και εντονότερη διάσταση, αν δεν υπήρχε ο σεβασμός στο πρόσωπο της πάντα φιλόξενης κυρίας Μαμιδάκη.
Το γεγονός αυτό σίγουρα το γνωρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μια και έγινε αντιληπτή (και αντικείμενο σχολιασμού) η διαμαρτυρία…
Στον αντίποδα των παραπάνω, οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα περίσσευαν, από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς «αντιπολιτευόμενους» και «διεκδικητές» των τοπικών συμφερόντων.
Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης και αυτά για μας βρίσκονται πέρα και πάνω από στενά κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.
Το ουσιαστικό μας ενδιαφέρον για τον τουρισμό το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, για παράδειγμα με την άρση του περιορισμού για τα 20 στρέμματα, όταν για πολλά χρόνια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αδιαφορούσαν και η κυβέρνηση τους αρνούνταν την ικανοποίηση του αιτήματος.
Κατόπιν της στάσης μας, πολλοί «ξύπνησαν» ξαφνικά και με λεονταρισμούς προσπαθούν να πείσουν τους συμπολίτες μας ότι τάχα ενδιαφέρθηκαν και πίεσαν.
Συνεχίζονται όμως τα ψέματα της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Κατηγορούν τον περιφερειάρχη για τον δακτύλιο. Γνωρίζουν ότι δεν ήταν απόφαση του Περιφερειάρχη, αλλά της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της εδώ διευθύντριας (που δεν νομίζουμε ότι είναι και φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση) η οποία ως είχε υποχρέωση εφάρμοσε τον νόμο. Αν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με τα δικαιώματα των πολιτών και την υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών και αρχών να εφαρμόζουν τον νόμο, ας το δηλώσουν.
Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι μετά την θετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμος θα προσκόμιζε εγγυήσεις για την σωστή εφαρμογή του μέτρου το οποίο δεν έπραξε, ούτε και διαψεύστηκε η δέσμευση παρότι αυτό ελέχθη παρουσία του Δημάρχου. Άρα η ευθύνη βρίσκεται καθαρά στα χέρια του Δημάρχου, ο οποίος με την ίδια προχειρότητα χειρίστηκε συνολικά το ζήτημα του δακτυλίου, με τις γνωστές συνέπειες.
Τα περί διορισμένων, είναι γελοιότητες. Με ποια λογική οι ορισμένοι από την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, δεν μπορούν να ασκούν (για λογαριασμό της στην ουσία, μια και από αυτήν ορίζονται και εποπτεύονται) εξουσία;
Και γιατί το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια που ήταν κυβέρνηση δεν φρόντισε να αλλάξει τα πράγματα; Για παράδειγμα τι τους εμπόδισε να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο Αγίου Νικολάου; Μήπως τώρα ζορίζονται που δεν φτάνουν οι καρέκλες στον δήμο να βολέψουν τους ημέτερους;
Όσο για τα περί δυαρχίας, αυτό και αν είναι κοροϊδία. Έφτιαξαν «Δημοτικό» Λ.Τ. και στην ουσία συναποφασίζουν με την Νεάπολη (αυτό δεν είναι δυαρχία;) που δεν διαθέτει κανένα λιμενικό χώρο (που αν δεχόταν και το Βραχάσι την συμμετοχή του, θα είχαμε τριαρχία!), για θέματα που αφορούν τον Άγιο Νικόλαο! Δηλαδή εκτός των άλλων θα μοιράζεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου τα έσοδα με την Νεάπολη, παρότι αυτή δεν διαθέτει καθόλου ανάλογα έσοδα… Πως το αιτιολογούν στους συμπολίτες μας;
Οι κύριου του ΠΑΣΟΚ με λαϊκίστικες κορώνες, με ψεύδη και παραπληροφόρηση, κάνουν όσα ο ίδιος ο πολιτικός χώρος του Δημάρχου (δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν πράττει. Δεν ανεχόμαστε όμως και την επιχειρούμενη παραπληροφόρηση. Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε πολλά ακόμα από τα μαργαριτάρια που διαβάσαμε, αλλά θα κουράζαμε άσκοπα. Πάντως, αν θέλουν στο ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν να λένε ψέματα για μας, θα συνεχίσουμε να λέμε και εμείς αλήθειες γι’ αυτούς. Δεν ωφελεί όμως τον τόπο, μια και δεν προσφέρει κάτι θετικό.

Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας και τους δηλώνουμε ότι θέλουμε μια υπεύθυνη τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη, διεκδικητική, ισχυρή, αποτελεσματική. Σε αυτό, ακόμα και αν η δημοτική αρχή δεν το επιθυμεί, σαν Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο. Παρόλα αυτά, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με ευθύνη του Δημάρχου, έχει κοπεί κάθε επαφή και συνεργασία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικά για τον τόπο αποτελέσματα.
Ο τόπος έχει ανάγκη από όραμα, πρόσωπα και φορείς που θέλουν να δουν ένα καλύτερο αύριο. Που με συνεργασία και καλοπροαίρετα, να αγωνίζονται και να κερδίζουν μάχες. Οι πολίτες απαιτούν μια άλλη πολιτική, που να ενώνει αντί να διχάζει. Που να ωφελεί τον τόπο αντί να το βλάπτει. Δική μας δέσμευση είναι ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να συνεργαστούμε, αλλά και ασυμβίβαστα να διεκδικούμε, φτάνοντας ακόμα και σε ρήξεις, αν αυτό είναι αναγκαίο για το συμφέρον του τόπου μας.

Γραφείο τύπου Δημοτικής Τ.Ε. Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos