Οι όμορφες κόκκινες γραμμές, όμορφα σβήνονται ΛαΕ
Eurogroup

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η Κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού, σε σχέση με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Παρά τις εξαγγελίες περί μη εφαρμογής των μέτρων του 4ου μνημονίου,

σε περίπτωση μη ξεκάθαρης αναφοράς του Eurogroup για το θέμα του χρέους, η Κυβέρνηση εν τέλει «τα μαζεύει» και αναθεωρεί τους βασικούς της στρατηγικούς στόχους που δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η χιλιοειπωμένη «έξοδος στις αγορές».

Η δε πρόταση Σόιμπλε, παρά την αρχική διαφωνία, αρχίζει να διαφαίνεται ως «αποδεκτή» από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνειδητοποιώντας ότι έχει εγκλωβιστεί στις επιλογές του, εν τέλει για μία ακόμη φορά, αποδέχεται αδιαμαρτύρητα όλες τις αξιώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών ο οποίος αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ως «ο απόλυτος άρχοντας» των Eurogroup.
Άλλη μία κόκκινη γραμμή, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων για να βρει όλες τις υπόλοιπες κόκκινες γραμμές μίας Κυβέρνησης που σιγά σιγά αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια» της οπισθοχώρησης. Κάθε «επαναστατική» διάθεση διαφοροποίησης από την θέληση των δανειστών, κρατάει λίγες ημέρες και εν τέλει αποδεικνύεται ως νεομνημονιακού τύπου, επικοινωνιακό κόλπο.
Γραφείο Τύπου ΛΑΕ Λασιθίου
27/5/2017
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos