Μιχάλης Καρχιμάκης Κύριε Υπουργέ, παρά τις δεσμεύσεις σας, σχετικά με την ένταξη της Κρήτης στην Υπουργική απόφαση που καθορίζει τις ενισχύσεις της επιχορήγησης της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης μισθολογικού κόστους του Ν.3299/2004 για τα επενδυτικά σχέδια, ίδρυση και επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων, διαπιστώνουμε ότι η Υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 574/Β/8-5-2006 εξαιρεί ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης από τις ενισχύσεις.
 
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι καμιά τουριστική επένδυση δεν ενισχύεται με αποτέλεσμα οι τουριστικές υποδομές της Κρήτης να υστερούν σε σχέσ με τις υποδομές άλλων προορισμών.
 
Για το θέμα αυτό δε, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους το σύνολο των τουριστικών φορέων της Κρήτης. Επίσης για το γεγονός αυτό, δεν είδαμε και καμία συμμετοχή στην διεκδίκηση, καμία αντίδραση της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία έχει την ευθύνη της υλοποίησης της πολιτικής της Κυβέρνησης αλλά και την ευθύνη να μεταφέρει προς την Κυβέρνηση τα όποια προβλήματα ανακύπτουν που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού.
 
Μετά τα παραπάνω, ερωτάστε:
  • Ποιοι είναι οι λόγοι που εξαιρέσατε την Κρήτη, αλλά και το Λασίθι ειδικότερα, από τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου για τις τουριστικές υποδομές;
  • Γιατί η Περιφέρεια Κρήτης δεν διαδραμάτισε το θεσμικό της ρόλο προειμένου να αναδείξει προς την κεντρική Κυβέρνηση την ωφελιμότητα εφαρμογής του μέτρου και στην Κρήτη, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση για τον υπουργό Οικονομίας και Εσωτερικών)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos