Ο Λασκαρίδης είπε την αλήθεια! Προς τι οι φωνές αποδοκιμασίας;
το επίμαχο σημείο της συνέντευξη με τον Πάνο Λασκαρίδη

Προς τι οι φωνές αποδοκιμασίας; Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης εξέφρασε την ωμή πραγματικότητα. Ότι, δηλαδή, η Ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία έχει τέτοιο μέγεθος που δεν έχει ανάγκη καμιάν Ελλάδα, κανέναν πρωθυπουργό, κανέναν IMO. Παίζει παιγνίδι σε παγκόσμιο γήπεδο. Στην Ελλάδα έχει μόνο κάποια γραφεία. Το κέντρο ήταν το City του Λονδίνου, αν και πλέον λόγω Brexit, μάλλον έχει αρχίσει δειλά δειλά η μετακόμιση;

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στα πλαίσια της έρευνας “Μαύρα φουγάρα” της European Investigative Collaboration, που αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη καύση των ναυτιλιακών καυσίμων.

Λόγω μεγέθους, οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι από κοινού με τους Έλληνες συνεργάτες τους, έπρεπε να μιλήσουν με Έλληνες εφοπλιστές. Και μίλησαν. Και ο Πάνος Λασκαρίδης, ωμά, περιέγραψε τη πραγματικότητα: Ότι το μέγεθος του Ελληνικών συμφερόντων στόλου είναι τέτοιο που δεν τους αγγίζει κανείς. Δείτε το video μετά το 35ο λεπτό.

Η δήλωση δόθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία του. Μετά ακολούθησαν φωνές αποδοκιμασίας, δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις, αλλά γιατί;

Αίφνης αι μωραί παρθέναι ανακάλυψαν την Αμερική;

Το δυστύχημα βρίσκεται στη δεύτερη ανάγνωση αυτής της δήλωσης: ότι ουδέποτε υπήρξε ουσιαστική επικοινωνία – συνεργασία καμιάς κυβέρνησης με τους Έλληνες εφοπλιστές, ούτε από τη πλευρά των εφοπλιστών. Οι μεν, εφοπλιστές, στις δάφνες των τεραστίων μεγεθών τους, οι κατά καιρούς κυβερνώντες στον κόσμο τους.

Μια αμοιβαία συνεργασία θα εξελισσόταν προς όφελος όλων……

….. αλλά;;;;

δείτε όλη την εκπομπή – έρευνα:

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos