το χάλι του μνημείου που φωτογραφίζουν οι τουρίστες
το χάλι του μνημείου που φωτογραφίζουν οι τουρίστες

Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη οικονομική συγκυρία κι εγώ όπως όλοι μας. Ωστόσο σήμερα το πρωί έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού που μας προσβάλει όλους κατάφωρα σαν πολίτες της φιλόξενης Σητείας.

Οι τουρίστες που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, φωτογράφιζαν τα σπασμένα μάρμαρα του μνημείου του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Πλατειά.

από τα 147.600 ευρώ να βρεθεί ένα μεροκάματο εργάτη και τα υλικά ....
από τα 147.600 ευρώ να βρεθεί ένα μεροκάματο εργάτη και τα υλικά ….

Κάνω έκκληση στον Δήμο Σητείας, στον ΟΑΣ αλλά και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ΕΤΑΜ του συντοπίτη μας, κυρίου Δρακωνάκη, να βρουν τρόπο από τα 147.600? που θα διατεθούν για τα 3 Συνέδρια Ανάδειξης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, να εξασφαλίσουν τα υλικά και το μεροκάματο ενός εργάτη, ώστε να αποκατασταθεί την σπασμένη μας αξιοπρέπεια ως Πόλη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση διαθέτω ως πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης, το εισιτήριο μου για την εκδρομή στα Ανώγεια και τις Αρχάνες στο τέλος του μήνα, ώστε να βρεθεί κάποιος μαρμαροτεχνίτης και να βοηθήσει να επανέλθει κάπως το μνημείο αυτό στην αρχική του μορφή..

Περάκης Μιχάλης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.