Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Με πρόσχημα τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, την εξαφάνιση του ζουρλομανδύα του νεοφιλελευθερισμού και του ακροδεξιού ήθους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική ανυπακοή απέναντι στην ευρωπαϊκή αυθαιρεσία των ευρωπαϊκών πρακτικών και των παράλογων κανόνων και με τελικό στόχο την πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών,

δημοσιοποιήθηκε το κείμενο – μανιφέστο του πανευρωπαϊκού κινήματος Σχεδίου Β για την Ευρώπη από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ένα μανιφέστο, που υπογραμμίζει την ανάγκη υψηλού επιπέδου προετοιμασίας ενός σχεδίου Β για την Ευρώπη προκειμένου να επιτευχθεί ο εκδημοκρατισμός της και που περιλαμβάνει: «εισαγωγή παράλληλων συστημάτων πληρωμών, παράλληλα νομίσματα,  ψηφιοποίηση των συναλλαγών σε ευρώ, συστήματα ανταλλαγής που βασίζονται στις κοινότητες, έξοδος από το ευρώ και μετατροπή του σε ένα νέο κοινό νόμισμα.» Αυτό είναι το πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής του Σχεδίου Β για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2016 στο Παρίσι.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα πλήρως αποπροσανατολιστικό εγχείρημα με συγκεκριμένους στόχους και ατζέντα, που φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο μιας νέας 5ηςφάλαγγας απέναντι στην αντίσταση των λαών της Ευρώπης και την διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Πρόκειται για την διεθνή συνάντηση των ευρωλάγνων αριστερών, που με πρόσχημα τον υποτιθέμενο εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και το τέλος της λιτότητας, δεν διστάζουν να υιοθετήσουν και να θέσουν σε λειτουργία την πιο σκοτεινή φαντασίωση των μεγάλων διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Την εισαγωγή διπλών νομισμάτων που θα επιτρέψει περαιτέρω, την απρόσκοπτη και βίαιη συναλλαγματική υποτίμηση, παράλληλα βέβαια με την εσωτερική υποτίμηση και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και στις χώρες της ευρωζώνης που οι οικονομίες τους αδυνατούν να ανακάμψουν. Είναι πραγματικά η πιο ενδεδειγμένη οδός, για να καταρρεύσουν οι οικονομίες της ευρωζώνης και υπό καθεστώς ανοιχτών συνόρων, αποεθνοποιημένων κρατών, χωρίς εθνικά δίκαια και κοινοβούλια, να μετατραπούν οι χώρες της Ευρώπης σε εύφορο έδαφος για την ασύστολη και χωρίς όρια αδίστακτη χρεοκοπία, καθώς και στην διακυβέρνησή της από υπερεθνικούς και υπερκρατικούς μηχανισμούς. Με άλλα λόγια η λογική της αποικιοκρατίας με νέους όρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς στην Ελλάδα με την κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, βιώσαμε από πρώτο χέρι ό,τι επιχειρείται να πραγματοποιήσει για τους λαούς της Ευρώπης το Σχέδιο Β για την Ευρώπη. Η ελληνική κοινωνία εναπόθεσε την ελπίδα και τις τύχες της, στους ριζοσπάστες και προοδευτικούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η κοινωνία μας, βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση από την αρχή της κρίσης, αφού δείχνει να μην μπορεί να αντιδράσει τουλάχιστον προς το παρόν, στην ολοκληρωτική μετάλλαξη της υποσχόμενης αριστεράς, και τη συνέχεια της κατοχικής πραγματικότητας στην χώρα.

Το Σχέδιο Β για την Ευρώπη, αναλαμβάνει να παίξει τον ίδιο ρόλο. Να αποπροσανατολίσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ελκύοντας την υποστήριξή τους και αναχαιτίζοντας τις αντιστάσεις που οικοδομούνται μέρα με την μέρα στην πάλη των λαών για την ελευθερία τους. Αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό, γιατί απηχεί στο όνομα της αριστεράς τον ανθρωπισμό, την διανόηση και την πρόοδο, αλλά εκπροσωπεί και ταυτίζεται με τις μεθοδεύσεις των διεθνών κερδοσκόπων, αφού ενσωματώνει τις επιδιώξεις τους στο δικό της πολιτικό πρόγραμμα.

Στο ΕΠΑΜ, γνωρίζουμε ό,τι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και να θεμελιώσουν την δημοκρατία στον τόπο τους, είναι η άμεση αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ζώνη του ευρώ. Είναι η μη αναγνώριση και η διαγραφή του χρέους, ως παράνομου, ληστρικού, και επαχθούς. Είναι η υιοθέτηση εθνικού – κρατικού νομίσματος για την άσκηση ανεξάρτητης δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής.

Στο ΕΠΑΜ γνωρίζουμε, ότι κάθε σχέδιο όπως κι αν αυτό λέγεται που επιχειρεί μέσα στην μέγγενη του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμφανιστεί υπέρ των λαών της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, δουλεύει είτε για τον φασισμό του νεοφιλελευθερισμού και του 4ου Ράιχ, είτε για την Ευρώπη των κερδοσκόπων και των αγορών και την λογική της νέας τραπεζικής ολιγαρχίας.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε με εθνικοαπελευθερωτικά προτάγματα, για την Ευρώπη των ελεύθερων λαών και εθνών, της αυτοδιάθεσης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, με όχημα τον κάθε ξεχωριστό πολιτισμό και παράδοση και απέραντο σεβασμό στους αγώνες που δόθηκαν σε κάθε ιστορική στιγμή, για την απαγκίστρωση από κάθε είδους τυραννία.

Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2016

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos