Γιώργος ΜανουσάκηςΜπήκα πράγματι στον πειρασμό να μην απαντήσω στο νέο ειρωνικό ξέσπασμα στο Μενέλαου Φουλεδάκη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα βάζει με τον αγώνα μας για την Κοινότητα Βραχασίου. Τον τελευταίο χρόνο, τα έξι από τα εφτά δημοσιεύματα του Φουλεδάκη περιείχαν αιχμές και ειρωνείες ενάντια στην προσπάθεια μας. 

 
Συνήθως βέβαια στην ειρωνεία καταφεύγει κάποιο όταν δεν έχει επιχειρήματα ή όταν διακατέχεται από κάποιας μορφής σύμπλεγμα.Στην περίπτωση του Φουλεδάκη προφανώς συνδυάζονται και τα δύο. Επειδή όμως σε είκοσι ημέρες έχουμε εκλογές, νομαρχιακές και δημοτικές, πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε τρία κύρια σημεία:
 
1. Αναφέρεται στο κείμενο του Φουλεδακη ότι «Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση με τον Καποδίστρια δημιούργησε 8 Δήμους στο Νομό, 4 στην Σητεία, 1 στην Ιεράπετρα, 3 στο Μιραμβέλλο». Υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτό; Τους 8 Δήμους στο νομό Λασιθίου τους δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όχι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση εισηγήθηκε (μέσω της Γ.Σ. της ΤΕΔΚ) την δημιουργία 18 αρχικά και 15 στη συνέχεια Δήμων. Η κυβέρνηση Σημίτη έγραψε τη φωνή της αυτοδιοίκησης στα παλιά της τα παπούτσια και άκουσε την ειήγηση της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών παραγόντων του κόμματος. Αυτό αποδεικνύεται και από την αναντιστοιχία του αριθμού των δήμων με άλλους νομούς της χώρας. . Στο νομό ?ρτας, με πληθυσμό ίδιο περίπου με τον δικό μας, δημιούργησαν 13 Δήμους και 3 Κοινότητες. Στην Φωκίδα, με πληθυσμό σχεδόν μισό από τον δικό μας έφτιαξαν 12 Δήμους. Είναι εμφανέστατη η ανυπαρξία ενιαίων κριτηρίων σχεδίασης του «Καποδίστρια». Στο «καταπράσινο» και “εύκολο” Λασίθι τους σύμφερε να φτιάξουν μόνο 8 Δήμους και έτσι έκαναν. Τον χωροταξικό σχεδιασμό του «Καποδίστρια» τον ψήφισε στη Βουλή μόνο το ΠΑΣΟΚ και μόνο το ΠΑΣΟΚ τον υπερασπίζεται μέχρι σήμερα (με την αδιάλειπτη συμβολή του Φουλεδάκη βεβαίως).
 
2. Αναφέρει επίσης ο Φουλεδάκης ότι «η κοινότητα Βραχασίου είναι προσφορά του Καραμανλή στο Υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λασιθίου κ. Ζουράρη». Ξέχασε όμως ότι την τροπολογία για την δημιουργία της Κοινότητας Βραχασίου, στην βουλή την ψήφισαν και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Θα ΄πρεπε λοιπόν να συμπληρώσει ο κ . Φουλεδάκης ότι η Κοινότητα Βραχασίου είναι προσφορά και της κ. Παπαρήγα και του κ. Αλαβάνου στον Υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λασιθίου. Ξεχνά επίσης ο Φουλεδάκης ότι από τις 7 Απριλίου 2004 που εξελέγη η Ν.Δ. μέχρι την 1 Μαρτίου 2006 που ψηφίστηκε η τροπολογία για την Κοινότητα Βραχασίου μεσολάβησαν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξαν από την πλευρά μας διαδηλώσεις, επεισόδια, απεργία πείνας, αποκλεισμοί της εθνικής οδού. Η προσφορά όμως προσφορά!!
 
3. Με περίσσια αλαζονεία ο Φουλεδάκης ειρωνεύεται και τον κ. Πεδιαδίτη και τον συνδυασμό της επιροπής αγώνα για τον Δήμο Ελούντας. Είναι κατά την γνώμη μου προφανές ότι ο κ. Πεδιαδίτης και οι Ελουντιανοί θα πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι που αγωνίζονται για τον τόπο τους, τον οποίο δεν εγκατέλειψαν και συνεχίζουν να ζουν σε αυτόν, όπως αντίθετα έπραξε ο Μ. Φουλεδάκης, ο οποίος εγκατέλειψε και τις Δωρειές και τη Νεάπολη και επέλεξε να κατοικεί στον  Αγιο Νικόλαο, απ΄ όπου εκτοξεύει με ασφάλεια και αφέλεια τις μεγαλοστομίες του.
 
Γιώργος Μανουσάκης,
Μλατος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos