Περί Κυκλοφοριακού στον Άγιο Νικόλαο  (1ο)
Κυκλοφοριακό στον Άγιο Νικόλαο, παραλιακός, κέντρο …

Είναι από τα πιο σοβαρά θέματα που μας απασχολούν επί πολλά έτη και χρειάζεται τη μέγιστη συναίνεση και συνεννόηση με τους φορείς και τους επαγγελματίες, λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε άλλη μια προσπάθεια του Δημάρχου κ Ζερβού να περάσει αποφάσεις αξιοποιώντας  την πλειοψηφία που σιωπηλά αποδέχεται τις προτάσεις του.

Οι παρατάξεις δεν ενημερώθηκαν από τον συγκοινωνιολόγο μια δεν κλήθηκαν. Η επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν είχε ενημέρωση και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν οι Σύμβουλοι κ. Σγουρός Μιχ και κ. Αφορδακός ΝΙκ.

Ζητήσαμε στο ΔΣ  να εξασφαλιστεί  η ενημέρωση, ο διάλογος και η ευρύτερη δυνατή συναίνεση . Καταθέσαμε προτάσεις όλοι και ζητήσαμε να συνεχιστεί  ο διάλογος και να έχουμε επί των προτάσεων  μας  τις σκέψεις των φορέων, των πολιτών και του συγκοινωνιολόγου. Αυτονόητα πράγματα που όμως ο κΖερβός τα θεωρεί πολυτέλεια. Αγνόησε  τις προτάσεις και προχώρησε σε ψηφοφορία .

Η κυκλοφοριακή μελέτη που συζητούμε ήταν επικαιροποίηση εκείνης που το προηγούμενο Δ.Σ είχε προωθήσει και είχαμε μπει σε ένα διάλογο, Και όμως ο κ Ζερβός αγνόησε αυτή την πραγματικότητα και με έλλειψη σεβασμού, δεν αξιοποίησε τη διάθεση συνεργασίας που εκφράστηκε στο ΔΣ.  Οι παρατάξεις που το ζήτησαν έχουν και την πλειοψηφία των πολιτών.

Γι αυτό και αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε προτάσεις χωρίς διάλογο. Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στους πολίτες και τους φορείς καθώς και στον συγκοινωνιολόγο και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συζήτηση.

Η Κυκλοφοριακή μελέτη που εξετάζεται,  ήταν η βάση για τις παρεμβάσεις που είχε αποφασίσει το ΔΣ στις προηγούμενες περιόδους. Γεγονός που υποτίμησε ο κ Ζερβός που ανάφερε απαξιωτικά στην Επ. Ποιότητας:  τι έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή  για το κυκλοφοριακό;.

Συνολικά λοιπόν υπενθυμίζουμε για τους πολίτες που ενδιαφέρονται, ότι στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους με ομόφωνες αποφάσεις και τη γνώμη του συγκοινωνιολόγου, πέραν της αναθεώρησης και επικαιροποίησης  της μελέτης, έγιναν:

1.Η ανάπλαση της οδού Σφακιανάκη και Λασθένους (ΡΕΞ),
2 . Ανάπλαση με πεζοδρόμια και φωτισμό της οδού 25ης Μαρτίου,
3.Ανάπλαση της Ρ Κουνδούρου (κεντρικός),
4. Ανάπλαση της Σ Βενιζέλου,
5. Ανάπλαση της Χειμάρρας,
6.Ανάπλαση της Κοντογιάννη,
7. Ανάπλαση της Ρ Καπετανάκη και διαμόρφωση Πλατείας,
8. Ανάπλαση της Γιαμπουδάκη,
9.Ανάπλαση της Φιλελλήνων,
10. Ανάπλαση της Κυρ Λουκάρεως,
11. Ανάπλαση της οδού Επιμενίδου,
12.Διαμόρφωση οδού προς Αγ Χαράλαμπο,
13 . Ανάπλαση οδού Καζάνη (προς 3 ΔΣ),
14. Ανάπλαση οδού Κριτσάς,
15. Ανάπλαση οδού Αναπαύσεως (προς Γαργαδόρο),
16. Διαμόρφωση ανάπλαση περιφερειακής οδού από Γαργαδόρο μέχρι Αμμούδι  5χλμ περίπου,
17. Διαμορφώσεις οδών στην περιοχή του Αγ Αντωνίου,
18.Κατασκευή 4 κυκλικών Κόμβων : στην είσοδο από Ηράκλειο, στο Αμμούδι, στη Γέφυρα, στην Καραμανλή (Σταυρός)
19. Αγοράσαμε τον ΚΧ 8 στρ. περίπου στην Επιμενίδου που καλύπτει σήμερα μεγάλες ανάγκες στάθμευσης.
20.Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την αγορά του ΚΧ στο Νοσοκομείο που όμως  καθυστερεί,
21.Προχωρήσαμε τη μελέτη για δεύτερη γέφυρα στον ποταμό.
22.Ξεκινήσαμε τη διαδικασία για πεζογέφυρα στη είσοδο από Ηράκλειο που σταμάτησε.

Α. Ιδιαίτερη  αναφορά κάνουμε για τη μεγάλη ανάπλαση στη περιοχή του Σταυρού και Β. Στην Ανάπλαση στην περιοχή Κοπράνες και Δεξαμενή.

Πολλά από τα παραπάνω έργα έγιναν με ένταξη  σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι παρεμβάσεις  αυτές θεωρούμε ότι  βελτίωσαν αρκετά  τα κυκλοφοριακά δεδομένα και κυρίως εξασφάλισαν την άνετη κίνηση των πεζών στα μεγάλα πεζοδρόμια.

Θα συνεχίσουμε με τις προτάσεις μας  που καταθέσαμε στο ΔΣ

Άγιος Νικόλαος 16/5/2017

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos