περί του διπλού φονικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων
Ανώγεια

Το θλιβερό και απρόσμενο γεγονός του διπλού φονικού, μας έχει συνταράξει και μας έχει συγκλονίσει κυριολεκτικά όλους μας. Εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων, του Δ Σ και των μελών του, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μας θλίψη, οδύνη και στεναχώρια για τον άδικο και ξαφνικό χαμό των δυο συγχωριανών μας, του Λευτέρη Καλομοιρη και Γιωργη Ξυλουρη, Γιωργη Ξυλουρη και Λευτέρη Καλομοιρη .

Ο Θεός να τους συγχωρέσει και ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που τους σκεπάσει.

Επισης, να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων, ο Θεός να τους δώσει την δύναμη να αντέξουν τον πόνο που βιωνουν, αλλά και το κουράγιο για να σταθουν στο υψος των περιστάσεων που ορίζουν οι θλιβερες ετουτες στιγμες, με λογική, σωφροσύνη και ψυχραιμία για το διαφορετικό αύριο που ξημέρωσε,ωστε το κακο να σταματήσει εδω!

Αυτό που προέχει απο όλους μας, είναι να διατηρηθεί η ηρεμία και να διαφυλαχτεί ως κορη οφθαλμού η κοινωνική σύνοχη του χωριου μας !

Εμεις ως Συλλογος αλλά και όλο το χωριο,θα ειμαστε δίπλα στις οικογένειες στο βαρυ πένθος και στο σταυρο του μαρτυρίου που σηκώνουν , χωρις διακρίσεις και διαχωρισμούς για να απαλοινουμε όσο μπορούμε το πόνο τους , βοηθώντας τους όπου χρειαστεί και όπου μας ζητηθεί για να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ανώδυνα η πληγή που άνοιξε για το χωριο μας.

Ο Συλλογος μας, μαζι με το Δημο και ολους τους άλλους φορείς ,αλλά και με τους ανθρώπους που κατέχουν ένα “ειδικό” και “ηθικό” βάρος μεσα και εξω απτό χωριο ,θα πρέπει αμεσα να πάρουμε ουσιαστικες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει ο τερματισμός του θλιβερου γεγονότος.

Παράλληλα, ομως, θα πρέπει να προβληματιστούμε έντονα για το πρωτόγνωρο διπλό φονικό, που έρχεται να συμπληρώσει το φονικό που είχε γίνει πριν 3 χρόνια του Μανολη Στρατακη και να ενεργοποιηθούμε με ολες μας τις δυνάμεις, προς την σωστή κατεύθυνση, κανοντας πρώτα την αυτοκριτική μας και μια σωστή εκ βαθος ενδοσκόπηση της Ανωγειανης κοινωνίας, όπου ζούμε χωρίς ομως να εθελοτυφλούμε, βλεποντας κατάματα τις πικρες αληθειες και τα κακως κείμενα…και σε οποία συμπεράσματα καταλληξουμε και σε οποία προβλήματα αναδείξουμε, να αναζητήσουμε και δώσουμε όλοι μαζι ενωμένοι τις δραστικές και καίριες λύσεις, ωστε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ , και να δικάζουμε θύτες.

—Προς αυτήν την κατεύθυνση στο πλευρό μας θα ζητήσουμε να είναι συντεταγμένα η Εκλλησια η Ελληνική πολιτεία ,η Εκκλησια ,η Πανεπιστημιακη Κοινότητα- η Δικαιοσύνη -Η Αστυνομια, ολες   οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

, και όσοι θεσμοί  χρειαστούν για το σκοπό αυτό.

Καταδικαζουμε απερίφραστα την οπλοφόρια και την οπλοχρησία που είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες , που εν καιρό ειρηνης και εν έτη 2020, να κυλάει αθώο αιμα στους δρόμους του χωριου μας !

Τ’ Ανωγεια είναι ένα πολύπαθο χωριο, ένα χωριο που έχει αναγεννηθεί 3 φορες μεσα από τα ολοκαυτώματα και τις σταχτες του , ένα χωριο σύμβολο της Εθνικης Αντίστασης , του Πολιτισμού, της Φιλοξενίας, της Παραδοσης και της Βαριας Ιστοριας των Προγόνων μας και δε πρεπει, δε μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να την αμαυρωνουμε με σκοτεινες σελιδες πάνω στο ‘φωτεινό βιβλίο’ του τόπου μας.

Οι θλιβερες στιγμες που ζούμε απαιτουν βαθια περισυλλογή, κανοντας όλοι μας ένα βήμα πισω, φωτιζοντας ξανά τον παλιό Αξιακο Κωδικα και τις αρχες που μας δίδαξαν οι Ανθρωποι που εκαναν τα Ανωγεια μεγάλα ,επαναπροσδιοριζοντας βασικές λέξεις και έννοιες που έχουν αρχίσει να χάνονται και να φθινουν όπως, ο Σεβασμός, η Τιμη, το Δίκιο , η Ανθρωπιά ,καθώς και τους ιερους δεσμους, της συγγενειας, της κουμπαριάς της συντεκνιας, και δίνοντας επιτέλους στο υπέρτατο αγαθό της Ζωής το πραγματικό νοημα που της αξιζει και όχι ευτελίζοντας την!

Μονο με σεβασμό , αλληλεγγύη, και Αγαπη προς στον συνάνθρωπο μας, τον συγχωριανό μας χωρις εγωισμους, μονιασμενοι και δυνατοί μπορουμε να προχωρήσουμε μπροστά ως Ανωγειανή κοινωνία !!

Εκ μέρους του Δ Σ του Πολιτιστικού Συλλογου Ανωγειων.

Ο προεδρος,

Νικολαος Βρεντζος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos