το παλαιό Γυμνάσιο Νεάπολης, κεντρική είσοδος
το παλαιό Γυμνάσιο Νεάπολης, κεντρική είσοδος

Με αισθήματα αγανάκτησης και απογοήτευσης καταγγέλλω, ως πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ, τη συνεχή παραβίαση του χώρου του Παλαιού Γυμνασίου Νεάπολης, αυτήν την περίοδο που εκτελούνται οι εργασίες ανακαίνισής του, προκειμένου να στεγάσει το Λαογραφικό Μουσείο.

Κάποιοι συγκάτοικοι μας στη Νεάπολη, προφανώς αγνοώντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα αυτής της πόλης ή μη δυνάμενοι να τον αντιληφθούν, προέβησαν αρχικά σε πράξεις βανδαλισμού και μικροκλοπών εργαλείων των εργαζομένων και τελευταία στην κλοπή ενός εκθέματος που βρισκόταν στον αύλειο χώρο. Πρόκειται για ένα νεροχύτη μωσαϊκού, ο οποίος λόγω βάρους έμεινε στον εξωτερικό χώρο και σήμερα διαπιστώθηκε η εξαφάνισή του!

Πραγματικά είναι απορίας άξιο σε τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει, πέρα από το να καλύψει την κλεπτομανία κάποιων ή να εμπλουτίσει τα συμπτώματα καταστροφικής αντίληψης που κυριαρχούν στη σκέψη των δραστών, οι οποίοι σχεδίασαν τη μεταφορά του, αφού χρειάστηκε τουλάχιστον δυο άτομα κι ένα φορτηγάκι.

Θεωρώ, ως ελάχιστο δείγμα αιδούς, ότι οφείλουν όποιοι κι αν είναι να επιστρέψουν το άνευ υλικής αξίας έκθεμα, με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο που το αφαίρεσαν, ειδάλλως θα πλανάται στον τόπο μας η «φήμη» της κλοπής ως επιστέγασμα της ταυτότητάς του, που κάποιοι προσπαθούν να περισώσουν και άλλοι κατακρημνίζουν!

ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑΚΗ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos