ΠΛΕΑΜ: εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την υποστήριξή μας στο ιατρικό προσωπικό του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης
Ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή των ιατρών …..

Ο όρος «πολιτισμός» αναφέρεται στο σύνολο των υλικών και πνευματικών αξιών και επιτευγμάτων που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων διαμορφώνοντας μια κοινή εικόνα για ένα σύνολο ατόμων και δημιουργώντας κατ’ επέκταση το αίσθημα μιας κοινής αφετηρίας, κοινών αναφορών και βιωμάτων, σε μια πορεία σταθερής κοινωνικής προόδου.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, ατομικά, πολιτικά, κοινωνικά αποτελούν βασική προϋπόθεση για την φυσική και κοινωνική ύπαρξη του ανθρώπου και εκφράζουν τη θέλησή του να ζήσει ως βιολογικό, πνευματικό και κοινωνικό ον. Τα δικαιώματα αυτά αφορούν τον καθένα μας και έχουν επίπτωση στην καθημερινότητά μας. Ανήκουν σε όλους και μπορεί να είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανθρώπινη, αξιοπρεπή και δίκαιη διαβίωση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυο αυτές παραδοχές θεωρούμε πως η δημόσια υγεία και περίθαλψη είναι ένας  παράγοντας, ο οποίος δίνει έμφαση στην κοινωνική ευεξία και καθημερινότητα των πολιτών και η οποία κατοχυρώνεται από τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και από τις δυνατότητες που παρέχουν για την προσωπική τους ολοκλήρωση και ευτυχία, στοιχεία που δηλώνουν υψηλό πολιτισμικό επίπεδο και σεβασμό στην ανθρώπινη οντότητα.

Με αυτές τις απόψεις δεδομένες, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την υποστήριξή μας στο ιατρικό προσωπικό του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης, το οποίο ταλανίζεται δια μέσου των ΑΝΘΡΩΠΩΝ του, προκειμένου να παύσει να υλοποιεί το έργο που παρέχει στη Νεάπολη και το Πάνω Μεραμπέλλο από το 1944, αλλοιώνοντας τοιουτοτρόπως το προφίλ της κοινωνίας ολόκληρης και καταργώντας δικαιώματα κατοχυρωμένα!

Ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή των ιατρών, προκειμένου το Νοσοκομείο μας αταλάντευτα να συνεχίσει την πορεία του και την προσφορά του(γνωστή σε όλους) και να την εξακτινώσει με τη δημιουργία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Νεάπολη 15/9/2021

Το ΔΣ της ΠΛΕΑΜ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos