Ποιος  πληρώνει τη μαγκιά; όλοι μας !
ο κάδος καμένος και ο διπλανός τσιγουδισμένος

Πείτε το μαγκιά, εξυπνάδα, εκτόνωση, όπως και να ‘χει πάντως το αποτέλεσμα ίδιο: καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δηλαδή της περιουσίας όλων μας ή για όποιον κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε όλοι πληρώσει – συνεισφέρει γι’ αυτήν.

Άλλος ένας καμένος κάδος σκουπιδιών, ανακύκλωσης, δείγμα του “πολιτισμού” που κουβαλάμε στα κεφάλια μας, που αντί να εκφράζεται δημιουργικά με νέες ιδέες που πάνε όλους μπροστά, τόπο και ανθρώπους, αναλίσκεται είτε στη δημοσιοποίηση ευφυολογημάτων χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στην εκτόνωση μέσω της καταστροφής.

Ποιος  πληρώνει τη μαγκιά; όλοι μας !
…. πάλι καλά, κάτι έμεινε για να ανακύκλωση, δεν καταφέραμε να τα κάψουμε όλα …..

Θα μου πείτε: ένας κάδος σκουπιδιών κάηκε. Ναι μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον ούτε η τελευταία. Μόνον που αυτός ο κάδος συμβολίζει τη προσπάθεια να μπει ένα φρένο στην αλόγιστη παραγωγή σκουπιδιών. Ένα δημόσιο αγαθό για το οποίο πληρώσαμε όλοι και θα ξαναπληρώσουμε για να αντικατασταθεί. Οπότε που η μαγκιά; ίσως στη λογική, έχω και πληρώνω; αλλά έχω πραγματικά ή είναι δανεικά ή του μπαμπά;

Για να μην λογαριάσουμε και τα έξοδα της πυροσβεστικής για να φτάσει έως τον καιγόμενο κάδο και να τον σβήσει.

Αν μας φωτίσει ο Θεός να κατανοήσουμε πως και τι βίο διάγουμε, ίσως υπάρχει κάποια ελπίδα. Αν δεν μας έχει βαρεθεί βέβαια ο δημιουργός …..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos