Λεβεντογέννα !

Κρήτη

Το συμβάν στις Μαλάδες Ηρακλείου τη Κυριακή (22/6), αν μη τι άλλο έδειξε ότι, τίποτα δεν έγινε και φυσικά τίποτα δεν άλλαξε στις κακές συνήθειες της Κρήτης. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, αφού η κυριότερη «ιδέα» ότι δηλ. η Κρήτη είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, αγνοώντας νόμους και ζωές, έχει ουσιαστικά λάβει καθεστηκυίες διαστάσεις. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να «ανεχόμαστε τους αστυνομικούς» που ελέγχουν τη χασισοφυτεία μας ! Και πυροβολούμε.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι αστυνομικοί πήγαν απροετοίμαστοι, όπως πάνε στις περισσότερες περιπτώσεις, απροετοίμαστοι σε τέτοιες καταστάσεις. Αν ο χασισοκαλλιεργητής είχε την ανάλογη ψυχραιμία θα είχε προκαλέσει θύματα. Μάλλον μια ριπή έριξε στη τύχη και όποιον πήρε….

Έχουμε πει και έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι το πρόβλημα στη Κρήτη χρειάζεται άλλες λογικές και άρα άλλες πολιτικές αντιμετώπισης. Αφού έχει ριζώσει η αντίληψη ότι το νησί βρίσκεται υπό κατοχή, θα ‘πρεπε η αντιμετώπιση να ξεκινά από τα σχολεία. Δηλ. να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι οι Γερμανοί έχουν φύγει από το 1945 και ότι η Κρήτη επιδίωξε την ένωση της με την Ελλάδα και άρα δεν τελεί υπό κατοχή. Οπότε δεν υπάρχει πλέον λόγος για όλα αυτά τα όπλα, ούτε για όποια λογική αυτά εκπροσωπούν.

Αλήθεια, πόσα τέτοια όπλα έχετε κατασχέσει στη Κρήτη;

Ένα Uzi mini

Πρώτα ξεριζώνονται αυτές οι λογικές και στη συνέχεια, έρχεται η σοβαρή παρουσία του κράτους σε όλα τα επίπεδα και τελευταίο μέτρο είναι η καταστολή. Η λογική του αρμόδιου Υπουργείου είναι: βαρύγδουπες εξαγγελίες και παρουσία αστυνομικών «αστακών», που δεν έχουν ουσιαστικό σχέδιο, άρα εμφανίζονται εδώ μόνο για το θεαθήναι των τηλεοπτικών παραθύρων.
Και στις περιπτώσεις εκείνες που οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους και συλλαμβάνουν τους χασισοκαλλιεργητές, οι εισαγγελείς τους αφήνουν ελεύθερους. Γιατί λοιπόν να κινδυνέψει ο αστυνομικός; Εκτός και αν το κράτος στέλνει τους αστυνομικούς ως εξιλαστήρια θύματα προς σφαγή. Αυτό δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε.

Κύριε Παυλόπουλε, κύριε Χηνοφώτη.
Αν είχατε σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον στο πρόβλημα, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική.

Ζωνιανά, Μαλάδες…..ποιό θα είναι το επόμενο τοπωνύμιο που θα γίνει διάσημο στη Κρήτη;

Διαβάστε επίσης:

Η χαμένη μας ασφάλεια στη Κρήτη
Το ανεξάρτητο κράτος Ζωνιανών και ο απύθμενος στρουθοκαμηλισμός μας

Υπουργείο Εσωτερικών: μέτρα για τα Ζωνιανά

Αλήθεια τί έγινε με την επιτροπή κατά της οπλοχηρίας:
Ιδρύεται η Επιτροπή κατά της οπλοφορίας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos