Ποιότητα πόσιμου νερού Δήμου Ιεράπετρας και η δεύτερη χαβούζα της ντροπής με ζωντανά βούρκα
άλλη χαβούζα της ντροπής, με τα πολλά ζωντανά βούρκα της ντροπής. που στέλνει αυτή πρώτη το νερό από το φράγμα των Μπραμιανών στο κεντρικό Υδραγωγείο της Ιεράπετρας

Αξιότιμοι κύριοι

Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολούμαι συμπτωματικά με τη ποιότητα του πόσιμου νερού του Δήμου Ιεράπετρας,

με πλήθος επιστολών προς όλους (Δήμο Ιεράπετρας – Διεύθυνση Υγείας Λασιθίου -Υπουργείο Υγείας-Εισαγγελία Λασιθίου με μηνυτήρια αναφορά), και όλες αυτές οι προσπάθειες πήγαν στα σκουπίδια.

Εμείς συνεχίζουμε να πίνουμε , για 25ο  έτος , από το μολυσμένο αρδευτικό φράγμα των Μπραμιανών και από τις υποθαλάσσιες -υφάλμυρες πηγές της Μαλαύρας Καβουσίου, χωρίς να ξεχνάμε τα 80.000 και πλέον μέτρα καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης της πόλης, και ο κ. Δήμαρχος λέει ότι τα νερά αυτά είναι άριστης ποιότητας.

Από αυτά τα νερά δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ μικροβιολογικές αναλύσεις και πήραν πριν δύο χρόνια άδειες χρήσεις ύδρευσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , δηλαδή έδωσαν άδεια στο Δήμο Ιεράπετρας να πίνει ο κόσμος από αυτά τα μολυσμένα νερά, και κανείς δεν μιλά.

Ο κ. Εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έδωσε άδειες να πίνουμε, αφού πρώτα πάρει ο Δήμος περιβαλλοντική αδειοδότηση και να ανακατεύει αυτά τα μολυσμένα νερά σε αναλογία 1 κιλό κακού νερού από το φράγμα με 5 κιλά καλού νερού από τους Μύθους.

Ο Δήμος ούτε περιβαλλοντική αδειοδότηση έχει, ούτε τα μολυσμένα νερά τα ανακατεύει, ούτε μικροβιολογικές αναλύσεις από αυτά δημοσιεύει κάθε μήνα όπως έχει υποχρέωση σύμφωνα με τις άδειες χρήσης.

Το Μάιο του 2018, μετά από δημοσιεύσεις 2 ετών για τη χαβούζα με τα βούρκα της ντροπής στη Βαϊνιά ,  που το νερό της χαβούζας αυτής πηγαίνει στο υδραγωγείο του Περιστερά στην Ιεράπετρα , δημοσιοποιώ τώρα την άλλη χαβούζα της ντροπής, με τα πολλά ζωντανά βούρκα της ντροπής. που στέλνει αυτή πρώτη το νερό από το φράγμα των Μπραμιανών στο κεντρικό Υδραγωγείο της Ιεράπετρας.

Αυτές της χαβούζες της ντροπής, με τα ζωντανά βούρκα και τα βατράχια, τις ξέρει  ο κ. Δήμαρχος Ιεράπετρας, η Διεύθυνση Υγείας Λασιθίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, και το Υπουργείο Υγείας .

Όλοι οι παραπάνω παρακαλούνται πολύ να δουν πολλές φορές  τις παρακάτω φωτογραφίες , και το βίντεο, από την δεύτερη  χαβούζα της ντροπής με τα ζωντανά βούρκα, που έχει νερό του φράγματος Μπραμιανών και το στέλνει στο κεντρικό υδραγωγείο της Ιεράπετρας 25 χρόνια τώρα.

Κατά τα άλλα ο κ. Δήμαρχος της Ιεράπετρας λέει ότι το νερό της πόλης είναι άριστης ποιότητας.

Εσείς να ακούτε αυτά που σας λέει ο κ. Δήμαρχος.

Πέρυσι στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαν να τους δημοσιοποιώ τις αποδείξεις που έχω για τη ποιότητα του πόσιμου νερού, και εγώ αυτό κάνω.

Ακόμη περιμένω απάντηση στο υπ αριθμόν 1 δελτίο τύπου που έχω εκδώσει στις 6 Ιουλίου 2018, και όλοι μουγκάθηκαν. Κάνουν κακό στο τόπο και στη τοπική κοινωνία .

Υπενθυμίζω στους Άρχοντες ότι τους περιμένουμε για φωτογράφιση στη χαβούζα της ντροπής, για να πιστέψει ο κόσμος αυτά που λένε για την άριστη ποιότητα του νερού των βούρκων.

Με  εκτίμηση

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου

Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

30 -8-2018

Το βίντεο της δεύτερης χαβούζας της ντροπής, πόσιμου νερού Ιεράπετρας:

 https://www.facebook.com/pappusmanolis/videos/10157480411000299/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos