Βαλντιμίρ Πούτιν
Βαλντιμίρ Πούτιν

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε, αν κάποιες απ’ τις συμφωνίες, που υπογράφτηκαν με τη Ρωσία κατά την εδώ επίσκεψη του κ. Πούτιν θα ισχύσουν. Γιατί κι άλλες φορές υπογράψαμε βαρύγδουπες συμφωνίες, που οι στραγγαλιστές του λαού μας και της πατρίδας μας δεν επέτρεψαν την πραγμάτωσή τους. Επειδή ακριβώς εμείς σκύψαμε μέχρις εδάφους και υποταχτήκαμε «τοις κείνων ρήμασι».

Αυτό όμως που μπορεί να μας ωφελήσει είναι το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή μας βοήθησε να καταλάβουμε το ποιον της κρίσης απ’ την οποία μαστίζεται ολάκερη η ανθρωπότητα και κατά μείζονα λόγο η χώρα μας.

Που, πέρα και πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο, δεν είναι οικονομική  αλλά κυρίως και προπάντων δαιμονική. Όπως προκύπτει απ’ τα αξιοπρόσεχτα λεγόμενα τόσο του ίδιου όσο και άλλων σχολιαστών:

Και απ’ αυτή τη σκοπιά φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ηεπίσκεψη του είχε, πριν απ’ όλα, προσκυνηματικό χαρακτήρα. Με αφορμή τον εορτασμό των χιλίων χρόνων του ρώσικου μοναχισμού στο Άγιο Όρος. Το οποίο επισκέφτηκε ταυτόχρονα  και ο Πατριάρχης Κύριλλος με συνοδεία επιφανών Ρώσων αρχιερέων. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια πνέει στην ορθόδοξη Ρωσία άνεμος αναζωπύρωσης του θρησκευτικού συναισθήματος.

Και αυτό συμβαίνει σε διαμετρική αντίθεση με κάποιους δικούς μας που επισκέπτονται το Άγιο Όρος παραμονές των εκλογών, προκειμένου να καπηλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα και να ψηφοθηρήσουν σε βάρος του αφελούς χριστεπωνύμου πληρώματος.Παρότι μεθοδευμένα και ακατάπαυστα υπονομεύουν και «πετραδάκι-πετραδάκι» γκρεμίζουν τις θρησκευτικές παραδόσεις του λαού μας. Έτσι ώστε να τον παραδώσουν βορά στους γύπες της παγκοσμιοποίησης. Με την αφαίρεση, για παράδειγμα, του θρησκεύματος απ’ τις ταυτότητες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τώρα την μελετώμενη απαγόρευση της προσευχής στα σχολεία ή την μετάλλαξη του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία. Και άλλα πολλά ύπουλα που μας σερβίρονται απ’ την κουζίνα του σιωνισμού, για  να τα «τρώμε» εμείς και τα παιδιά μας.

Και βέβαια οι σιωνιστές τη δουλειά τους κάνουν. Αλλά εμείς τι κάνουμε; Γιατί βέβαια κάποιοι μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται άθεοι και να ενεργούν ανάλογα. Γιατί πιστεύουν ότι για την κακοδαιμονία μας φταίει το Ευαγγέλιο και όχι το αντιευαγγελικό πνεύμα, που διαποτίζει τη ζωή μας. Αλλά κάποιοι απ’ αυτούς που φιγουράρουν ως σουπερ-ορθόδοξοι πώς μπορούν και συμβιβάζονται με όλη αυτή την πνευματική θολούρα; Γιατί βέβαια οι πολιτικοί μας φωστήρες αποδεικνύουν σαφέστατα ότι δεν διαθέτουν ούτε στοιχειώδες πολιτικό αισθητήριο. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού είναι ή θέλουν να λέγονται ορθόδοξοι χριστιανοί. Αλλά βέβαια ποια σημασία μπορεί να έχει η πίστη του λαού, όταν, όχι μόνο τους νόμους αλλά  και  το ποιοι θα μας κυβερνήσουν το αποφασίζουν κάποιοι άλλοι…

Και είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι που αγωνιούσαν τάχα για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν. Και στην περίπτωση αυτή οι Ρώσοι κατόρθωσαν να τους καθησυχάσουν και να τους απαλλάξουν απ’ το φόβο τους. Ή μάλλον απ’τις εκάστοτε προφάσεις, που εφευρίσκουν προκειμένου να ικανοποιούν την ακατάσχετη δίψα τους για κακουργία, καταστρέφοντας πότε τη μία και πότε την άλλη χώρα. Κι ενώ οι Ρώσοι προσπαθούν να σβήνουν φωτιές οι καταχθόνιοι αυτοί κύριοι εγκατέστησαν στη Ρουμανία και την Πολωνία βάσεις πυραύλωνεναντίον της Ρωσίας.

Αλλά ανεκδιήγητα είναι και τα δικά μας καμώματα: Δεν επέτρεψαν, λέει,στον Ρώσο φιλόσοφο και διευθυντή του καναλιού «Tsargrad» («Βασιλεύουσα»), Α.Ντούγκιν την είσοδό του στην πατρίδα μας. Γεγονός που τον ανάγκασε να καταγγείλει ότι η ορθόδοξη Ελλάδα βρίσκεται υπό εχθρική κατοχή. Γιατί, αλήθεια,με ποιο σκεπτικό διαπράχτηκε η αθλιότητα αυτή; Μήπως εκ μέρους του διαπράχτηκε κάποιο μεγάλο έγκλημα σε βάρος μας; Ή μήπως ισχύει το γεγονόςότι «έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την αντιεθνική, αντιευρωπαϊκή και αντιχριστιανική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ; Κι ακόμη γιατί επικρίνει την Αμερική για το γεγονός ότι συχνά χρησιμοποιεί ως εργαλείο πολιτικής τα πραξικοπήματα και τις εμφύλιες διαμάχες»!

Ειπώθηκε ακόμη πως οι Ρώσοι, που έχουν σπίτια στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν και αυτοκίνητο. Με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική και δύσκολη η εδώ παραμονή τους. Ενώ γίνονται αποδεκτοί μετά βαΐων και κλάδων τόσοι άλλοι μισέλληνες και ανθέλληνες, που επικάθισαν στο σβέρκο μας, για να μας κλέβουν τον ιδρώτα  και να μας πίνουν το αίμα. Και φτάσαμε στο κατάντημα οι Ρώσοι που κατά εκατοντάδες χιλιάδες θέλουν να έλθουν ως τουρίστες στη χώρα μας να έχουν πρόβλημα με τη βίζα τους. Και διερωτάται κανείς: Είναι γραφειοκρατικοί οι λόγοι ή μήπως είναι κι αυτό μέσα στο δολοφονικό σχέδιο σε βάρος της πατρίδας μας, προκειμένου να ανακόψει την τουριστική πλημμυρίδα των Ρώσων; Άποψη που ενισχύεται κι απ’ το γεγονός  ότι οι «εταίροι» μας, προκειμένου να κάμουν τις ελληνικές τουριστικές υπηρεσίες απρόσιτες ανέβασαν, ημών συνευδοκούντων, τον ΦΠΑ στα ύψη.

«Η μεγαλοσύνη στα έθνη, λέει ο Παλαμάς, δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».  Η παντοδύναμη αυτοκρατορία της απέραντης Ρωσίας, για παράδειγμα, κινδύνεψε να γίνει «μικρή» και κλωτσοσκούφι της δυτικής βαρβαρότητας στα χέρια  ανάξιων ηγετών. Για να γίνει και πάλι μεγάλη στα χέρια του μεγάλου Πούτιν, που την έκαμε κάρφος στο μάτι των εχθρών της ανθρωπότητας. Οι οποίοι σαν άλλα πιράνχας με κάθε τρόπο επιζητούν να κατασπαράξουν αυτόν και τη Ρωσία.  Τον αληθινά μεγάλο Πούτιν της αληθινά μεγάλης Ρωσίας, που ήρθε ταπεινός προσκυνητής στην ακρόπολη της Ορθοδοξίας, το Άγιο Όρος…

παπά Ηλίας Υφαντής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos