Στήριξη ΚΕΘΕΑ από συλλόγους γονέων
από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Οι Ενώσεις  Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145,30/09//2019) που αντικαθιστά το άμισθο  και εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιου του ΚΕΘΕΑ μ’ ένα έμμισθο και διορισμένο, διαμαρτυρόμαστε   και καταδικάζουμε τη βίαιη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους, με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, με συνέπεια την επιβολή ελέγχου του μεγαλύτερου πανελλαδικά οργανισμού, που αφορά έναν ιδιαίτερο ευαίσθητο πληθυσμό, σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, όπου η ανεργία, η φτώχεια, τα κοινωνικά αδιέξοδα, η έλλειψη κοινωνικών αξιών οδηγεί σε τεράστια διάδοση όλων των εξαρτήσεων, από τα ναρκωτικά, το διαδίκτυο, το αλκοόλ, το τζόγο κ.α.

Η αιφνίδια κατάργηση της διοικητικής δομής κλονίζει τον οργανισμό συθέμελα και εισάγει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, στους θεραπευόμενους και στη μεταξύ τους σχέση. Αλλοιώνει το χαρακτήρα των θεραπευτικών κοινοτήτων, αλλοιώνει τις θεραπευτικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, στη συλλογικότητα και το διάλογο.

 Στεκόμαστε στο πλευρό των εξαρτημένων ατόμων, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα  του ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει το έργο του και ναυπερασπιστεί τις αρχές λειτουργίας του.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του, αφού σε αντίθετη περίπτωση οδηγείται σε γραφειοκρατικοποίηση, πολιτικές παρεμβάσιες στο εσωτερικό του, αποκοπή από την κοινωνία  και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου, με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επσνένταξης στην κοινωνία.

Τα δ.σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos